Κιβωτός του Κόσμου: «Έκλεισαν το παιδί σε δωμάτιο και το απειλούσαν» – Νέα σοκαριστική καταγγελία

«Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε ‘μπαμπά πάρε με από εδώ σε παρακαλώ’ κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι «διπλές» έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς πέραν των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές – οι οποίες πλέον έχουν λάβει τη μορφή «χιονοστιβάδας», οι αρχές περνούν από κόσκινο και τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο έρχεται και σκάνδαλο με αναδοχές παιδιών, το οποίο έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά.

Το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ολοένα και περισσότερο έρχονται στο φως καταγγελίες για ξυλοδαρμούς αλλά και για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν κάθε μέρα οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τη δράση της Κιβωτού, οι οποίες ρίχνουν φως στην «σκοτεινή», όπως όλα δείχνουν, δράση της εν λόγω δομής.

Τελευταία χρονικά μαρτυρία έρχεται από θεία της 11χρονης, πρώην φιλοξενούμενης της «Κιβωτού», η οποία καταγγέλλει ότι δεν μπορούσαν να δουν το παιδί, κατά την διάρκεια της διαμονής του στην δομή του Κολωνού, καθώς και ότι το ίδιο το παιδί παρακαλούσε να φύγει από εκεί.

«Έκλεισαν το παιδί σε δωμάτιο και το απειλούσαν»

Για την κατάσταση που κυριαρχούσε στην δομή της  «Κιβωτού» στον Κολωνό μίλησε αρχικά η κ. Κατερίνα, θεία 11χρονης, πρώην φιλοξενούμενης της ΜΚΟ.

Σε ερώτηση πώς βρέθηκε η 11χρονη στην δομή απάντησε η θεία: «Η μητέρα είχε πολύ άσχημες σχέσεις με την οικογένειά της. Η οικογένεια όμως αυτή, η γιαγιά και ο παππούς, επειδή ‘έφαγαν’ απόρριψη από τα παιδιά τους, δημιουργούσαν προβλήματα στο ζευγάρι. Είχαν όμως πολύ καλές σχέσεις με την Κιβωτό».

»Προσπαθούσαν να βγάλουν ότι δεν ήταν καλή η συμπεριφορά των γονέων με το παιδί, δεν ανακάλυψαν τίποτα από αυτά, ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα, και το παιδί πήγε προσωρινά στην Κιβωτό».

Διαβάστε ακόμη  Ευρωεκλογές 2024: Οι 42 υποψήφιοι του «Κόσμου»

«’Δεν θα το ξαναδείτε ποτέ το παιδί’, όλο αυτό μας έλεγαν»

Η θεία της 11χρονης κατήγγειλε ότι απειλούσαν το παιδί ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά της.

Συγκλονίζει με την περιγραφή της η θεία της 11χρονης στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι: «Δεν μπορούσαμε να δούμε το παιδί. Είχαν κλείσει στο δωμάτιο το παιδάκι, ενώ φύγανε, και το απειλήσανε ότι  δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά του».

«Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε ‘μπαμπά πάρε με από εδώ σε παρακαλώ’ κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος».

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι η 11χρονη ήταν στην δομή του Κολωνού, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έμεναν εκεί τα παιδιά.

«Ερχόντουσαν με λεωφορείο από κάποια σπιτάκια του Πειραιά. Από το παιδί μάθαμε ότι ερχόταν με το λεωφορείο» συνεπώς οι συγγενείς δεν μπορούσαν να δουν που μένουν τα παιδιά.

«Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;»

«Όταν ήταν να πάω εκεί, οι γονείς το συζητούσαν και μου είπαν ‘θα σας δώσουμε ρούχα’. Με τις ετικέτες τα ρούχα. Τα αφήσαμε όλοι οι γονείς κι εγώ. Και όταν φτάσαμε εκεί, γυρίζουν και μου λένε ‘Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;’».

Επιπλέον η θεία της 11χρονης περιέγραψε και την κατάσταση του παιδιού όσο διαβιούσε μέσα στην Κιβωτό.

«Το παιδί, πρώτον και κύριο, ήταν μες στην βρωμιά. Τι να σας πω. Μες στην ψείρα. Πολύ χάλια. Τρομαγμένο».

Σε ερώτηση αν στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου που έμεινε το κορίτσι στην δομή συνάντησε η οικογένεια τον πατέρα Αντώνιο απάντησε:

«Μα δέχθηκε ποτέ; Τον παρακαλούσε η μητέρα μου να του μιλήσει. Και δεν έβγαινε στην ηλικιωμένη τη γυναίκα, που μπορούσε να είναι η μητέρα του, να μιλήσει.

Πηγή: in.gr