ΚΚΕ Τ.Ε. Έβρου: Ανακοίνωση για νέα δημοσιεύματα περί δημιουργίας Αμερικάνικης βάσης στην Αλεξ/πολη

Για επέκταση της παρουσίας του αμερικάνικου στρατού, με τις ευλογίες, της κυβέρνησης , αλλά και των τοπικών διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένου του δήμου Αλεξανδρούπολης, κάνει λόγο η αμερικάνικη εφημερίδα «Wall Street Journal».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως ο αμερικανικός στρατός έχειχρησιμοποιήσει περιστασιακά την Αλεξανδρούπολη και τον Άραξο, ενώ συζητούνται επιπλέον ελλιμενισμοί αμερικανικών σκαφών και ασκήσεις.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, και οι τοπικοί άρχοντες διαβλέπουν δυνητικά οφέληαπό τις στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζει το δημοσίευμα, έχει ζητήσει από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ να δημιουργηθεί στηνΑλεξανδρούπολη μόνιμη στρατιωτική βάση.

Η συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται σε μιαπερίοδο όπου στην περιοχή μας Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Παρευξείνια περιοχή,«βράζει το καζάνι» των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Είναι φανερό ότι δημιουργείται για να ενισχύσει τη θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν «γεωστρατηγικά» τη χώρα στηνπεριοχή. Η αλήθεια είναι ότι αναβαθμίζουν τα σχέδια της αστικής τάξης της χώρας μας για νέες μπίζνες και μερίδια που προσδοκά να έχει από την αγορά των Βαλκανίων, αλλά για τον λαό αποτελούν μόνο πεδίο κινδύνου αφού λειτουργούν ως μαγνήτης σε πιθανά αντίμετρα των ανταγωνιστών τους (Ρωσία Κίνα κλπ).

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ όπως και όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί δεν είναι περιστέρια της ειρήνηςδεν μας προστατεύουν ως χώρα και λαό. Μέλη του ΝΑΤΟ είναι Ελλάδα και Αλβανία παρόλα αυτά συνεχίζονται οι διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και άλλων χωρών, με το σχέδιο για την μεγάλη Αλβανία. Μέλη του ΝΑΤΟ είναι η χώρα μας και η Τουρκία και αυτό δεν απέτρεψε την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, την προκλητικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο, την Θράκη και αλλού.

Η Τ.Ε Έβρου του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό της Αλεξανδρούπολης νααπαντήσουν άμεσα και αποφασιστικά στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικόορμητήριο, του λιμανιού της σε χώρο αποθήκευσης, ακόμη και επεξεργασίας στρατιωτικούυλικού.

Ο λαός και η εργατική τάξη να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, τηςκυβέρνησης, που είναι εχθρικοί για το λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής. Να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να καταδικάσουν τη γενική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΕΕ καιφυσικά να καταψηφίσουν τους τοπικούς εκφραστές τους στο δήμο και την Περιφέρεια, γιατί χέρι χέρι υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους και τους εμπλέκει σε νέους κινδύνους και περιπέτειες. Να συστρατευτούν με το ΚΚΕ παντού ώστε να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που φέρνει φτώχεια και πολέμους, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν, να ζήσουν με αλληλεγγύη και φιλία με τους υπόλοιπους λαούς.