«Κόμβος Αλληλέγγυων Εθελοντών» στην Αλεξανδρούπολη για την αξιοπρεπή υποδοχή προσφύγων

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή του Έβρου δεν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες, αρκετός κόσμος εμφανίζεται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και ανταποκρίνεται με ζέστη στα καλέσματα για συγκέντρωση βοήθειας. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση πολιτών και φορέων και όσες φορές έφτασαν διασωθέντες πρόσφυγες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο «Κόμβος Αλληλεγγύης Εθελοντών» που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη είναι μία πρωτοβουλία με αντικείμενο την αξιοπρεπή υποδοχή νεοαφιχθέντων προσφύγων/μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος των εθελοντών είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μία πιθανή άφιξη προσφύγων, όπως είχε γίνει πριν λίγες βδομάδες, οπότε και χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν σε τολ του λιμανιού. Στην ομάδα, πέρα από τους απλούς πολίτες, συμμετέχουν γιατροί και ψυχολόγοι.

Διαβάστε ακόμη  Τον Μάιο το δεύτερο φορτίο LNG στον FSRU Αλεξανδρούπολης

Ο «Κόμβος Αλληλέγγυων Εθελοντών», με ομώνυμη σελίδα στο facebook, έχει αναλάβει την απογραφή, διαλογή και ταξινόμηση όλων των ειδών ρουχισμού, υγιεινής κτλ., που έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα από τον κόσμο της περιοχής για τους πρόσφυγες.

Newsroom Alexpoli.gr