Κοτόπουλο και ολόκληρα μανιτάρια με κουρκούτι

Η συγκεκριμένη συνταγή με το κοτόπουλο είναι υπέροχη και την έχω ξανακάνει ουκ ολίγες φορές! Μαρινάρισμα όλη νύχτα με κρεμμύδι και σκόρδο και την άλλη μέρα βούτηγμα σε αραιό κουρκούτι ίσα για να τραγανήσει στο τηγάνι! Αυτήν τη φορά όμως, αφού έκανα όλα τα κομμάτια κοτόπουλο, βούτηξα στο κουρκούτι και ολόκληρα άσπρα μανιτάρια τα οποία μετά τηγάνισα… Απλά καταπληκτικά!!!!

Υλικά: Δεν δίνω ποσότητες, βάλτε όσο θέλετε και κανονίστε τα υπόλοιπα αναλογικά με τη συνταγή!

  • Κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο (εγώ έβαλα και στήθος)

Για τη μαρινάδα:

  • ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη (π.χ. 1 κρεμμύδι)
  • σκόρδο στον τρίφτη (π.χ. 2 σκελίδες σκόρδο)
  • αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση

Για το κουρκούτι:

  • Αλεύρι που φουσκώνει ή αλεύρι με μπέϊκιν (π.χ. 250γρ. αλεύρι)
  • λίγο κορν φλάουερ (π.χ. 70γρ. κορν φλάουερ)
  • λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγο πιπέρι
  • κρύο νερό όσο σηκώσει για αραιό χυλό

Τι κάνουμε:

  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
  • Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε στο κοτόπουλο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί  όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα λίγο πριν αρχίσουμε το τηγάνισμα, φτιάχνουμε το κουρκούτι με το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κρύο νερό αλάτι, πιπέρι. Κάνουμε ένα χυλό πολύ αραιό. Κανονίστε ανάλογα πόσο κρέας θα χρησιμοποιήσετε και  πόσο κουρκούτι. Τα κομμάτια κοτόπουλου πρέπει να καλύπτονται από το κουρκούτι.
  • Βάζουμε το λάδι στο κατσαρολάκι μας, αρκετό, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε ένα ένα τα κομματάκια παίρνοντάς τα με το χέρι από το μπολ με το κουρκούτι.
  • Τηγανίζουμε για 5 λεπτά και βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  • Μόλις τηγανιστούν όλα για 5 λεπτά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τέρμα, περιμένουμε λίγο να κάψει παραπάνω το λάδι και ξαναρίχνουμε μέσα τα κομμάτια!
  • Τώρα θέλουν το πολύ 4 λεπτά τηγάνισμα ή ώσπου να τα δούμε να πάρουν χρώμα ξεροτηγανισμένου!
  • Τα βγάζουμε μόλις είναι έτοιμα πάλι σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  • Έχουμε βγάλει τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα βουτάμε και αυτά στο κουρκούτι που έμεινε από το κοτόπουλο.
  • Αφού καλυφθούν καλά τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές στην δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

     

    Τατιάνα Αρβανίτη

    Το blog μαγειρικής της Τατιάνας