Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, η εμφάνιση ξαφνικών και μεγάλων κυμάτων σε παραλίες της περιοχής. Κάποιες μαρτυρίες κάνουν λόγο ακόμη και για κύματα ύψους μισού μέτρου, ενώ άλλοι, πιο ψύχραιμοι και ορθολογιστές, αποδίδουν το φαινόμενο στα απόνερα των πλοίων…

Το θέμα έθιξε με ανάρτησή του ένα μέλος της σελίδας στο fb «Καιρικά νέα Θράκης», κάνοντας λόγο για εμφάνιση τέτοιων κυμάτων το μεσημέρι της Κυριακής 25/8 σε παραλία της Ροδόπης. Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδεικτικά σχόλια που ακολούθησαν :

«Το ίδιο περιστατικό σήμερα έγινε το μεσημέρι λίγο αλλά πιο αισθητός το απόγευμα στην παραλία Μέσης Ροδόπης Αρωγής και Φαναρίου!!Την ώρα εκείνη που έγινε το σκηνικό ξεκίνησαν κατά κάποιο περίεργο τρόπο όλα τα υπταμενα να πετούν αριστερά και δεξιά… Ήταν εντελώς βουβό και επειδή ήμουν μέσα εκείνη την ώρα το νερό τραβούσε με απίστευτη πίεση μέσα..Όλοι βγήκαν έξω..!! Φυσικά και εγώ και με γρήγορο ρυθμο!Όλος ο κόσμος αυτό κοιτούσαμε!Να προσέχουμε γιατί τώρα τελευταία όλα τα ΜΜΕ μιλούν για τον μεγάλο σεισμό που ετοιμάζει στην Τουρκία και υπάρχουν αποκόμματα πλάκας είδη στην θάλασσα…πιο πολύ προσοχή.. Όχι στα βαθιά…Ο Θεός βοηθός κύριες και κύριοι…»

Διαβάστε ακόμη  Πρώην Χρυσαυγίτης ο δικηγόρος του Ζαμπούκη στην αγωγή του κατά Μιχαηλίδη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

« Ήμασταν κι εμείς στην παραλία του Απαλού-Αλεξανδρούπολης εκείνη την στιγμή. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση.. Από το πουθενά, ενώ είχε βοριαδάκι, σήκωσε αέρα από τον νότο και σχηματίστηκαν κύματα ύψους μισό μέτρο… Μπήκαμε στο νερό μέχρι το γόνατο, αλλά μας δυσκόλευε η πίεση του νερού να προχωρήσουμε… Έγινε κουβέντα για μικρο-τσουνάμι.. Ίσως να ήταν και η ώρα της παλίρροιας… Δεν μπόρεσε κανείς να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό».

«Το παρατήρησα και γω προχθές το απόγευμα κατά τις 19:30 στην παραλία του ΕΟΤ και το Χάραμα…. ξαφνικά εμφανίστηκαν κύματα από το πουθενά…(να σημειωθεί ότι κανένα πλοίο-αλιευτικό ή μικρό ψαροκαραβο δεν εμφανίστηκε εκείνη την ώρα.) Θεώρησα ότι θα έγινε κανας μικροσεισμός στο θρακικό και προκάλεσε μεσαίου μεγέθους κύματα…. τώρα τι να πω, δεν εξηγείται και αλλιώς… ίσως να είναι και παλίρροια αλλά δεν ξέρω σε τι συνθήκες εμφανίζεται και πότε..»