Λαϊκή του Σαββάτου: 15 χρόνια πίσω η Αλεξανδρούπολη με ευθύνη Ζαμπούκη

Στην Καραολή & Δημητρίου αναμένεται να επιστρέψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η λαϊκή αγορά του Σαββάτου μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής η οποία αναμένεται να ψηφιστεί και από μέλη άλλης παράταξης

Το  θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη 22/3 στις 7 το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα παρουσιαστεί η εισήγηση της δημοτικής αρχής και η εναλλακτική πρόταση της παράταξης Λαμπάκη, σύμφωνα με την οποία επιλέγεται ως οδός διεξαγωγής η Εθν. Αντίστασης, όπου δηλαδή πραγματοποιείται και σήμερα η λαϊκή αγορά με επέκτασή της προς τον δρόμο του ΚΑΠΗ για να χωρά και τους εμπόρους.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συμμετέχουν και οι παραγωγοί και οι έμποροι που θα συμμετέχουν στη λαϊκή, με τους μεν πρώτους να προτιμούν την Εθν. Αντίστασης και τους δεύτερους την Καραολή και Δημητρίου, σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

Η συγκεκριμένη χωροθέτηση, εφόσον υπερψηφιστεί, εκφράζονται φόβοι ότι θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο κυκλοφοριακό χάος το κέντρο της πόλης, αφού κάθε Σάββατο, με την αυξημένη κίνηση η βασική εναλλακτική οδός της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα είναι αποκλεισμένη σε ώρες αιχμής, λόγω λαϊκής.

Εάν δεν μπορέσουμε ως πόλη να αποφύγουμε ένα τέτοιο πισωγύρισμα τότε μάλλον θα δούμε να διαλύεται στην πράξη το αφήγημα της δημοτικής αρχής περί προσβασιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο της «ευρωπαϊκής» και σύγχρονης «family & bike friendly» Αλεξανδρούπολης …