Μ. Μαλτέζος: αλλαγή ταμειακών για 160.000 επαγγελματίες

Πάνω από 160.000 ταμειακές μηχανές θα πρέπει να αντικατασταθούν τους επόμενους μήνες καθώς από 1η Ιουνίου 2020 θα πρέπει να συμμορφώνονται με την online διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο και ανά συναλλαγή (one by one). Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Μενέλαος Μαλτέζος, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μιλώντας στον sferiko 99,3 και τον Σάκη Σταυρίδη.

«Αυτός είναι ένας τρόπος περιορισμού της φοροδιαφυγής», τονισε ακόμη ο Μενέλαος Μαλτζέζος και «το υπουργείο θα πρέπει να ενημερώσει όλους τους μικρούς επιχειρηματίες για να μην υποστούν κυρώσεις που περιλαμβάνουν πρόστιμα της τάξης των 500 ευρώ, αν δεν αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές τους».

Ο κ. Μαλτέζος έκανε αναφορά και στο κόστος αντικατάστασης των ταμειακών που δεν θα είναι μικρό για τους επαγγελματίες, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να εξασφαλιστούν κάποια κίνητρα για να μην επωμιστούν το κόστος των 500-600 ή και παραπάνω ευρώ που κοστίζει μια νέα ταμειακή. 160.000 ταμειακές θα πρέπει να αντικατασταθούν κι είναι ένα μεγάλο κόστος για την αγορά».

Η ψηφιοποίηση υπηρεσιών για το ελληνικό κράτος προχωρά σε ένα έργο με τρία μέρη που περιλαμβάνει: Ηλεκτρονικά βιβλία (myData), Ηλεκτρονική τιμολόγηση και Online ταμειακές μηχανές, ανέφερε μεταξύ άλλων.