Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μαρτίνος μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν εν μέσω πολέμου. 

Τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τουλάχιστον εννέα εφοπλιστές – οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης και Αγγελική Φράγκου – κάνουν χρυσές δουλειές με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω πολέμου.

Είναι ενδιαφέρον φυσικά και ενδεικτικό της υποκρισίας που επικρατεί, ότι την ίδια στιγμή οι δύο πρώτοι μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και MEGA μιλούν για εγκλήματα πολέμου του προέδρου της Ρωσίας, ενώ ο όμιλος Αλαφούζου μέσω του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» συγκεντρώνει και βοήθεια για τον πληττόμενο ουκρανικό λαό. Η περίπτωση της οικογένειας Μαρτίνου, έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του «αρχικαπετάνιου» της οικογένειας Θανάση Μαρτίνου, είναι σήμερα βουλεύτρια της ΝΔ, του κόμματος δηλαδή που κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι επιχειρούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις.

Όπως αποδεικνύεται, εκτός από πετρελαιοφόρα πλοία συμφερόντων των εφοπλιστών Αλαφούζου και Τσάκου που αναχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια, ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρουν και βαπόρια συμφερόντων των Μαρινάκη και Μαρτίνου. Το γεγονός αποδεικνύεται από αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει την πορεία των τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής, αλλά και από τη σελίδα marinetraffic.com η οποία επίσης παρακολουθεί την πορεία των πλοίων. Το documentonews.gr έχει διασταυρώσει τα στοιχεία των πλοίων και μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον επτά ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, έχουν αναχωρήσει το τελευταίο 24ωρο, από ρωσικά λιμάνια με προορισμό λιμάνια της δυτικής Ευρώπης, τουλάχιστον σε μία περίπτωση λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και σε άλλη μία λιμάνι της Καραϊβικής. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται αυτή την ώρα στη Βαλτική Θάλασσα ή στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι αναχώρησαν από τη Ρωσία πριν από λίγες ώρες.

Τα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν πλω και μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο είναι τα εξής:

ALKINOOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Capital Ship Management Corp συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και κινείται προς το λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

SEASALVIA το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου (συγκεκριμένα στον Νικόλα Μαρτίνο) και αναμένεται να φτάσει σε περίπου 19 ώρες στην Κωνσταντινούπολη.

SEAFAITH το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και πλέει προς άγνωστη τοποθεσία.

SEAJEWEL το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και επίσης κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

MINERVA ALEXANDRA το οποίο ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου. Το εν λόγω τάνκερ κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA HELEN το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και πλέει προς λιμάνι της Δανίας.

MINERVA OLYMPIA το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και κινείται προς την Καραϊβική Θάλασσα και συγκεκριμένα προς τις Μπαχάμες.

Τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια απέπλευσαν επίσης τα δεξαμενόπλοια:

PEGASUS STAR το οποίο ανήκει στον στόλο της Chartworld Maritime Management Corporation του εφοπλιστή Λου Κολλάκη.

BLUE PRIDE το οποίο ανήκει στον στόλο Estoril Navigation Ltd, συμφερόντων του Αλέξανδρου Καρυδόπουλου. Το εν λόγω βαπόρι, απέπλευσε από τη Ρωσία στις 12 Μαρτίου κι αναμένεται να φτάσει αύριο στην Ιαπωνία.

LIPARI το οποίο ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Έφυγε από τη Ρωσία χθες και αναμένεται να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη εντός του επόμενου 24ωρου.

NAVE EQUINOX το οποίο ανήκει στον στόλο της Navios Tankers Management Inc, της οποίας CEO είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου. Απέπλευσε από τη Ρωσία χθες και ο προορισμός του είναι άγνωστος.

AMBELOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Alberta Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Ιγγλέση. Το εν λόγω τάνκερ πλέει επίσης προς άγνωστο προορισμό.

Όπως είχε αποκαλύψει από την Παρασκευή το info-war.gr του Άρη Χατζηστεφάνου, φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο προς λιμάνια της Δύσης είχαν αναχωρήσει και άλλα πετρελαιοφόρα ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την εφαρμογή της Greenpeace το δεξαμενόπλοιο NISSOS CHRISTIANA με ελληνική σημαία, αναχώρησε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ την περασμένη Παρασκευή «μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα προς άγνωστο προορισμό». Το συγκεκριμένο τάνκερ ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει έδρα στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου 2, δηλαδή κοινή έδρα με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στην οικογένεια Αλαφούζου ανήκει και το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace αναχώρησε στις 4 Μαρτίου από τη Ρωσία. Το πλοίο, επίσης με ελληνική σημαία, ανήκει στην εταιρεία Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου και έχει την ίδια διεύθυνση με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στο Νέο Φάληρο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναχωρήσει από τη Ρωσία ένα ακόμη τάνκερ συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου και συγκεκριμένα το MINERVA ELEONORA, αλλά και το δεξαμενόπλοιο ARTEMIS της εταιρείας TSAKOS COLUMBIA SHIPMANAGEMENT, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου.

Πηγή documento.gr