Με φαντασιόπληκτα δημοσιεύματα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες ο Δήμος Αλεξανδρούπολης 

Μετά από το πρόσφατο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο, η Αλεξανδρούπολη παρουσιάζονταν, λίγο -πολύ, ως παράδεισος προσβασιμότητας, ιδιαίτερα για τα ΑμεΑ (!), άλλο ένα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της ιστοσελίδας enikos.gr, παρουσιάζει την πόλη μας ως «ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές». 
«Η Αλεξανδρούπολη παρέχει υψηλής ποιότητας ζωή, φροντίζοντας για την περιβαλλοντική ισορροπία και για την αναβάθμιση της περιοχής. Η υπέροχη παραλιακή οδός κάτω από το Φάρο, είναι ιδανική ημέρα και νύχτα για βόλτες, παιχνίδια, αλλά και για νυχτερινή διασκέδαση».
(Τυχαία φωτογραφία από την ανάπλαση κάτω από το Φάρο, που είναι στα σκοτάδια εδώ και μέρες ή μάλλον νύχτες…)

Παρακάτω, το δημοσίευμα μας ενημερώνει και για το «εντυπωσιακό πλήθος πάρκων που βρίσκονται στην πόλη. Το πάρκο Αλτιναλμάζη, το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το πάρκο Προσκόπων και το πάρκο Ακαδημίας, κάθε ημέρα φιλοξενούν μεγάλο αριθμό μικρών και μεγάλων επισκεπτών, οι οποίοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παρακολουθούν παραστάσεις και διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται».
Κρίμα που δεν μας λέει ο συντάκτης και σε τι κατάσταση είναι αυτά τα πάρκα… Αν θέλει, μπορούμε να στείλουμε αρκετές από τις φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει στις οποίες αποτυπώνονται τα μαύρα χάλια τους. Ειδικά το πάρκο των προσκόπων που είναι υπό ανάπλαση και επικρατεί ζούγκλα, όσο για το πάρκο Αλτιναλμάζη και το κυκλοφοριακής αγωγής, ας ρωτήσουν τους γονείς και τους κατοίκους για τα χόρτα ενός μέτρου και το σκουπιδαριό…

Διαβάστε ακόμη  Αναβολή στη δίκη για τις ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος στους δήμους Διδυμοτείχου, Σαμοθράκης

Επιπλέον, στο ανυπόγραφο δημοσίευμα, το οποίο είναι διανθισμένο από βίντεο κυρίως παραγωγής του Δήμου, αναφέρεται πως «η Αλεξανδρούπολη διαθέτει εύκολα προσβάσιμες, οργανωμένες και καθαρές παραλίες, στις οποίες απολαμβάνουν τα μπάνια τους, όλοι οι εκδρομείς».
Γίνεται μάλιστα αναλυτική αναφορά στις παραλίες, χωρίς φυσικά να επισημαίνεται η (ασήμαντη) λεπτομέρεια ότι έχουμε χάσει δύο Γαλάζιες Σημαίες τα τελευταία χρόνια κι έχουμε απομείνει με μία… 
Είπαμε, να πούμε και να γράψουμε και καμιά υπερβολή για να φέρουμε κόσμο στα μέρη μας… Μέχρι ένα σημείο… Πλέον, δεν μιλάμε για τουριστική προβολή, αλλά για επιστημονική φαντασία.