Μια πρόταση που θα λύσει το πρόβλημα των ημιυπόγειων κάδων κατέθεσε ο Ευάγγελος Μυτιληνός, επικεφαλής της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μυτιληνός μιλώντας το πρωί σήμερα στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, ανέφερε ότι όλοι οι ημιυπόγειοι κάδοι πρέπει να μεταφερθούν στα χωριά του Δήμου Αλεξανδρούπολης και αυτό θα φέρει πολλαπλά οφέλη.

Ο κ. Μυτιληνός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν πρακτικά να γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων από τους κάδους αυτούς καθώς απαιτούνται 25 λεπτά ανά σημείο. Ανέφερε ακόμη το θέμα των θέσεων πάρκινγκ που χάθηκαν. Πέρα από το πρόβλημα που δημιουργείται στην κυκλοφορία, υπάρχει και πρόβλημα προσωπικού και οχημάτων ανέφερε ο κ. Μυτιληνός. «Αν μεταφερθούν οι κάδοι αυτοί στα χωριά του Δήμου μας, το όχημα θα μπορεί να περνάει ανά περίπου 10 ημέρες και όχι 2 φορές την εβδομάδα όπως τώρα. Τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα» συμπλήρωσε. Επίσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης, και στα χωριά όπου οι άνεμοι είναι πιο ισχυροί και συχνά οι υπάρχοντες κάδοι μετακινούνται λόγω ανέμων, οι ημιυπόγειοι κάδοι θα εξυπηρετήσουν καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη  Άφαντοι οι κυβερνητικοί βουλευτές μετά το φιάσκο με τα τελωνεία

Ότι δεν είναι λειτουργικό πρέπει να το αλλάζουμε, ο σκοπός ήταν καλός αλλά δεν λειτούργησε θετικά η προσπάθεια, σημείωσε ο κ. Μυτιληνός.