Νέα δικαστικά μέγαρα αποκτούν Κιλκίς, Σέρρες, Έδεσσα – Στην Αλεξανδρούπολη ακόμη περιμένουμε

Σε δημοπράτηση είναι το πρώτο από τα τρία έργα ΣΔΙΤ για τα κτιριακά έργων δικαστικών μεγάρων. Ο διαγωνισμός αφορά την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς καθώς και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται η συντήρηση και η διαχείριση τους.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 148,81 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 120 εκατ. ευρώ). Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Η διάρκεια της σύμβασης προγραμματίζεται για 360 μήνες (30 έτη) εκ των οποίων τα πρώτα 3 χρόνια (κατά μέγιστο) θα αφορά την κατασκευαστική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη  Ροδόπη: Ανασύρθηκε σορός ηλικιωμένου από τον Λίσσο ποταμό

Να σημειωθεί πως στην Αλεξανδρούπολη, όπου επίσης υπάρχει τεράστια ανάγκη για τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Τον Φεβρουάριο του 2020, σε συνάντηση του βουλευτή Σταύρου Κελέτση και του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, είχε δοθεί το «πράσινο φως» για το έργο, σε χώρο που θα υποδείκνυε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Από τότε, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, με την Αλεξανδρούπολη να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για ένα σύγχρονο, λειτουργικό δικαστικό μέγαρο.