Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΗ Νέες υποσχέσεις της Gastrade για αντισταθμιστικά από τον LNG Αλεξανδρούπολης

Νέες υποσχέσεις της Gastrade για αντισταθμιστικά από τον LNG Αλεξανδρούπολης

Με δελτίο τύπου της η εταιρεία Gastrade που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον LNG Αλεξανδρούπολης μας ενημερώνει ότι πέρα από το γεγονός ότι υπήρξε χρυσός χορηγός της 19ης Alexpo έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης για την περιοχή μας

Τέτοιες γενικόλογες αναφορές έχουν γίνει και στο παρελθόν από την εταιρεία, ακόμη όμως δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο. Ούτε καν πριν ένα χρόνο, όταν έγινε η εκδήλωση για την έναρξη κατασκευής του έργου, δεν μας πέταξαν ένα… κοκαλάκι, κάτι για να μας προϊδεάσουν. Άλλες εταιρείες, όπως το ΤΑΡ, χωρίς πολλά λόγια, ήρθαν, έφτιαξαν το έργο τους και έδωσαν πολλά στις τοπικές κοινωνίες, έμπρακτα και γρήγορα. Στην περίπτωση του LNG είμαστε ακόμη στο περίμενε. Από την άλλη βεβαια, με τέτοια δουλικότητα από το συνολο των τοπικών φορέων, πάλι καλά να λέμε που μιλάνε και για αντισταθμιστικά, τα οποία εξάλλου μάλλον δεν τους ζήτησε κανείς, τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα επιτακτικά…

Μεταξύ άλλων στο ΔΤ αναφέρονται τα εξής:

«Στο περίπτερο της Gastrade οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εμβληματικό Έργο που συμβάλλει δραστικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης τοποθετώντας την στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών ενεργειακών εξελίξεων και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για όσους ζουν και εργάζονται σε αυτήν. Την ίδια στιγμή αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς υλοποιείται με σεβασμό στο περιβάλλον και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία ως υπεύθυνος και ενεργός κοινωνικός εταίρος έχει ήδη σχεδιάσει και πρόκειται να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

Διαβάστε ακόμη  «Το δίλημμα της κάλπης: Σχέδιο στήριξης εργαζομένων ή ασυδοσία»

Σχετικά με τη συμμετοχή της Εταιρείας στην Alexpo 2023, η κα Ελμίνα Κοπελούζου, Ιδρύτρια, Μέτοχος και Πρόεδρος της Gastrade, δήλωσε: «Η Αlexpo αποτυπώνει το δυναμισμό της Αλεξανδρούπολης, η οποία εξελίσσεται σε ένα σημαντικό κόμβο ανάπτυξης, ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα και όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην Gastrade, με την Αλεξανδρούπολη και τους ανθρώπους της αισθανόμαστε ότι έχουμε κοινή πορεία και κοινό μέλλον. Γι’ αυτό και θα κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή στην πόλη και τις προοπτικές των ανθρώπων της και ιδίως των νέων».

Αντίστοιχα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια της Έκθεσης ο κ. Κωστής Σιφναίος, Διευθύνων Σύμβουλος της Gastrade τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Gastrade δεν θα μπορούσε να λείπει από την έκθεση Alexpo. Έναν θεσμό που αναβαθμίζει την Αλεξανδρούπολη και υπογραμμίζει τη μεγάλη εθνική σημασία της. Η σχέση της εταιρείας μας με την πόλη είναι ήδη πολύ δυνατή. Είμαστε όλοι υπερήφανοι υποστηρικτές της και θέλουμε να αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της ζωής της. Να στηρίζουμε τις ανάγκες και τα όνειρα των ανθρώπων της και ιδίως των νέων. Θα το δείξουμε με πράξεις, δίνοντας ενέργεια στο κοινό μας μέλλον και στους κοινούς μας στόχους».

Αναμένουμε…