Αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα με τη σταυροδοσία από τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 16/10 στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, η εικόνα έχει ήδη διαμορφωθεί αναδεικνύοντας μια ανατροπή στα μέχρι πρότινος δεδομένα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Φάνηκε πως η νεοεισερχόμενη ένωση δυνάμεων του συνδυασμού “Όλοι Μαζί” με επικεφαλής τον ακτινοδιαγνώστη Νίκο Πανταζή έκανε πολύ δυναμική είσοδο στο χώρο, φτάνοντας στο ισχυρό ποσοστό 39% και καταλαμβάνοντας 4 από τις 11 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αυτό σημαίνει πως δεν επετεύχθη η επιθυμητή πλειοψηφία για κανέναν συνδυασμό, αφού η “Ανεξάρτητη Ενωτική Ιατρική Κίνηση” του νυν Προέδρου Ανδρέα Παπανδρούδη δεν κατάφερε το 50%, φτάνοντας στο τελικό 48% με 5 έδρες, ενώ η “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση” με επικεφαλής το Σάββα Δευτεραίο κατέλαβε 2 έδρες με ποσοστό 13%.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος στη νέα διοίκηση θα πρέπει να αναδειχθεί με τις 6 από τις 11 ψήφους των νεοεκλεγέντων μελών, συνεπώς αναμένεται να προκύψει από συνένωση – συνεργασία δυνάμεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία σύγκλησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να προχωρήσει στη σύστασή του με τη διανομή αξιωμάτων.

Διαβάστε ακόμη  Η 2 η Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση της Αλεξανδρούπολης με ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ σκοπό είναι γεγονός!

Αξιοσημείωτη είναι και η μεγάλη συμμετοχή της ιατρικής κοινότητας στον Έβρο, καθώς πολλοί ήταν αυτοί – κυρίως οι νέοι γιατροί – οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν και, όπως από το αποτέλεσμα φαίνεται, έκαναν την ανατροπή, δίνοντας ισχυρή δύναμη στη νέα ομάδα του Νίκου Πανταζή.

Τα – ανεπίσημα – αποτελέσματα:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ | Ανδρέας Παπανδρούδης: 48% – 5 έδρες
ΟΛΟΙ ΜΑΖ | Νίκος Πανταζής: 39% – 4 έδρες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ | Σάββας Δευτεραίος: 13% -2 έδρες

Πηγή: radioevros.gr