Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου τρέχει πίσω από τις εξελίξεις;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου με ανακοίνωσή του ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων, που μετά τη συνταξιοδότηση της μοναδικής παιδιάτρου, έχει βρεθεί χωρίς τη συγκεκριμένη ειδικότητα με τους γονείς να πρέπει να μετακινηθούν, σε περίπτωση ανάγκης, στο ΚΥ Ορεστιάδας ή στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Το ερώτημα βέβαια είναι για ποιο λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού παρεμβαίνει για το θέμα κατόπιν εορτής. Δεν είχε ενημερωθεί άραγε ότι εποικείτο η συνταξιοδότηση της μοναδικής παιδιάτρου; Δεν μπορούσε να προλάβει αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, παρεμβαίνοντας εγκαίρως προς το Υπουργείο Υγείας, ώστε να είχε ήδη προκηρυχθεί η θέση, ώστε μην μείνουν οι κάτοικοι της περιοχής ούτε μία μέρα χωρίς παιδίατρο;

Η ανακοίνωση του ΙΣ Έβρου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων.

Έως ότου όμως προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου στο ΚΥ Δικαίων (το βορειότερο ΚΥ της χώρας, Άγονο Α κατηγορίας), θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο την παράταση της θητείας της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα.

Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με έγγραφό του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είναι συνεπώς αδιανόητο, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές.

Επαναλαμβάνουμε τέλος το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, με προτεραιότητα σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού αλλά και όλους τους αιρετούς εκπροσώπους και φορείς, να συνδράμουν άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.

Διαβάστε ακόμη  Αλέξανδρος Σαρηβαλάσης: 6 ανώτατες δικαστικές αποφάσεις για το νερό ως δημόσιο αγαθό