Μπορεί προεκλογικά να ορκίζονταν πως «η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξής του», όμως φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν, από την στιγμή που η παράταξη έγινε δημοτική αρχή.

Ο λόγος για τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη που αποφάσισε με απευθείας ανάθεση να διαθέσει το ποσό των 4.152,68 ευρώ, προς επιχείρηση προμήθειας ποδηλάτων. Ο σκοπός είναι η αγορά δύο ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων για τις ανάγκες της δημοτικής αστυνομίας. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό, πέρα από το ότι θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πρόσκληση κατάθεσης προσφορών από τις σχετικές με το αντικείμενο επιχειρήσεις, μήπως και γλιτώσουμε ως Δήμος και ως πολίτες κανένα ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη  Ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά, 48 εγγραφές στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και 26 στο Δασολογίας

Υπάρχει όμως μία πολύ σοβαρή λεπτομέρεια: Η απευθείας ανάθεση του συγκεκριμένου ποσού γίνεται προς επιχείρηση που ανήκει κατά το ήμισυ σε συγγενικό πρόσωπο του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Βουρδόλη. Εκεί μπλέκει το πράγμα… Εκεί αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά ότι πλέον, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Και παρότι η συγκεκριμένη ανάθεση είναι νόμιμη , σίγουρα εγείρει ζητήματα πολιτικής ηθικής.Επιπλέον, από μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, βρίσκουμε ηλεκτρικά ποδήλατα πολύ πιο φτηνά από τα συγκεκριμένα. Αλλά εντάξει, μην είμαστε και μίζεροι…