«Πάγωσαν» στο πάνελ με τις αποκαλύψεις για τους εξωφρενικούς μισθούς των Golden Boys της ΔΕΗ (video)  

«Με τριπλάσιο μισθό από αυτόν του πρωθυπουργού πληρώνονται οι διευθυντές» δήλωσε οργισμένος ο Τσίπρας

Άφωνο έμεινε το πάνελ με τους δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελατόλα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου«Ενώπιος Ενωπίω», όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο «πλιάτσικο» που κάνουν τα Golden Boys της ΔΕΗ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί με τις τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια, την ώρα που τα νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν πάνω από έναν μισθό μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η αύξηση των τιμών είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί όλη την Ευρώπη, ωστόσο απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει φτάσει να κατέχει την πρώτη θέση στην ακρίβεια.

Διαβάστε ακόμη  Συγκινητική η δράση των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού για τα Τέμπη

Με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι «ζήτημα δημοσιονομικών προτεραιοτήτων» και ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες να στηριχθεί η κοινωνία».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε 6,6 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα που κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ για ένα χρόνο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων» ανέφερε και στη συνέχει αποκάλυψε ότι γίνεται πλιάτσικο από τα  «golden boys» της κυβέρνησης που έχει τριπλασιάσει τους διευθυντές με παχυλούς μισθούς: «Τα τελευταία δύο χρόνια, οι διευθυντικές θέσεις της ΔΕΗ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, και σε αυτές έχουν τοποθετηθεί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος» δήλωσε και τόνισε ότι διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ λαμβάνει μισθό 360.000 ευρώ τον χρόνο!

Σε αυτή του την παρατήρηση, κανένας από τους δημοσιογράφους δεν έκανε κανένα σχόλιο ή παρέμβαση.