Από τον Φεβρουάριο ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωνε ότι είναι θέμα ημερών να μπει περίφραξη στο παλιό νοσοκομείο της Δήμητρας στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση σε κάποιους που το έχουν κάνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια να κλέβουν και να ρημάζουν τους χώρους του.

Πέρα από τα πλιάτσικα, όμως, το σημαντικότερο είναι ότι το  κεντρικό κτίριο καταρρέει μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με τραυματισμό (ή και κάτι χειρότερο) οι περαστικοί. Εν ολίγοις, πρόκειται για μία ‘βόμβα’ στην καρδιά μιας πολυσύχναστης γειτονιάς, με τις καταγγελίες των κατοίκων να είναι χρόνιες και εύλογες.

Πέρασαν λοιπόν 4 μήνες, από τις τελευταίες εξαγγελίες της Περιφέρειας και χρόνια ολόκληρα από την εγκατάλειψη του κτιρίου, για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το θέμα της προστασίας των πολιτών. Όπως δημοσίευσε στο facebook o κ. Πέτροβιτς, «προχωρά η δημιουργία προστατευτικής μεταλλικής κατασκευής ύψους 3 μέτρων στο κεντρικό κτίριο του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για ασφάλιση του χώρου, ώστε να μην είναι δυνατή λόγω επικινδυνότητας η είσοδος πολιτών. Στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και θα επισκευασθεί η υπάρχουσα περίφραξη».

Διαβάστε ακόμη  888 νομικοί υπογράφουν για Κουφοντίνα, μεταξύ τους 3 από Αλεξανδρούπολη

Εντωμεταξύ, σε σχόλιο πολίτη ότι πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με το κτίριο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε για πολλοστή φορά: «Περιμένουνε την εκτίμηση της μελέτης στατικότητας του κεντρικού κτιρίου ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις του τρόπου αξιοποίησης». Ας μη μετρήσουμε πόσους μήνες ακούμε για αυτή τη μελέτη και την εκτίμηση γιατί θα χάσουμε το λογαριασμό. Πάντως, παρά το γεγονός ότι ενώ τα έργα αυτά καθυστέρησαν, τελικώς υλοποιούνται, δείχνουν και μία παραδοχή των υπεύθυνων ότι οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του κτιρίου αργούν απελπιστικά.

Προχωρά η δημιουργία προστατευτικής μεταλλικής κατασκευής ύψους 3 μέτρων στο κεντρικό κτίριο του παλαιού νοσοκομείου…

Gepostet von Dimitris Petrovits am Mittwoch, 3. Juni 2020