Πινελιές γεμάτες παιδικό ταλέντο σε μια μοναδική εικαστική έκθεση

Παιδικά χαμόγελα προϋπάντησαν εχθές το κοινό της Αλεξανδρούπολης σε έκθεση ζωγραφικής με έργα που φιλοτέχνησαν παιδιά 6-8 ετών από τον «Πρότυπο Παιδικό Σταθμό Λεγγέτση». Οι νεαροί ζωγράφοι, 30 στο νούμερο, δούλεψαν σε συνεργασία με τον ζωγράφο Δημήτρη Ναλμπάντη και τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγό, Δέσποινα Λεγγέτση, για να δημιουργήσουν τόσο πίνακες σε καμβάδες όσο και χάρτινες κατασκευές.

Το θέμα της έκθεσης, η οποία στεγάζεται στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, είναι η άνοιξη.

«Μαζί με την κ. Δέσποινα Λεγγέτση έχουμε ανακαλύψει μια τεχνική με την οποία όλα σχεδόν τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα» δήλωσε στο alexpoli.gr ο κ. Ναλμπάντης, προσθέτοντας ότι όλα τα παιδιά κατάφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, γεγονός που χάρισε μεγάλη χαρά στο ζωγράφο. «Αξίζει να έρθουν όλα τα παιδιά να δουν αυτή την έκθεση» κατέληξε.

Σύμφωνα με την κ. Λεγγέτση, «τα παιδιά από τη φύση τους αγαπούν τις τέχνες και εκφράζονται αβίαστα μέσα από αυτές». Εξάλλου, όπως αναφέρει η ίδια: «Φέτος είχαμε τη χαρά και τη τύχη να συναντηθούμε με τον γνωστό ζωγράφο Δημήτρη Ναλμπάντη, να παίξουμε, να πειραματιστούμε, να εξερευνήσουμε, και τον ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή του στην έκθεση

Ο κ. Ναλμπάντης με τη κ. Λεγγέτση και την αδελφή της

Δείτε παρακάτω τις δημιουργίες των μικρών που θα ζήλευε και ο Τζάκσον Πόλοκ: