Πίτα με σπανάκι, πράσο, μανιτάρια

Το πήγαινα για πρασόπιτα, μετά σκέφτηκα να βάλω και λίγα μανιτάρια, ύστερα θυμήθηκα που έχω και σπανάκι στην κατάψυξη…. Και τελικά η πίτα που έφτιαξα θυμίζει περισσότερο σπανακόπιτα!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή δικά μας φύλλα χοντρά!

2 πράσα ψιλοκομμένα

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

8 άσπρα μανιτάρια κομμένα με τα χέρια

4 ρολακια κατεψυγμένο σπανάκι

1 χούφτα άνηθο

2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

200γρ. τυρί φέτα

3 αυγά

50ml ελαιόλαδο

50γρ. φυτίνη

αλάτι με μέτρο γιατί είναι και το τυρί αλμυρό

 

Τι κάνουμε:

Βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα με το κρεμμύδι και το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό.

Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια επίσης κομμένα με τα δάχτυλα.

Μισή ώρα τα βράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά.

Αν έχουν ζουμάκια πολλά, ανεβάζουμε τη φωτιά για να εξατμιστούν, όσο χρειαστεί.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και προσθέτουμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ήδη.

Προσθέτουμε και το τυρί θρυμματισμένο με τα δάχτυλα.

Έχουμε λαδωβουτυρώσει ένα ταψί καλά στο οποίο απλώνουμε τα φύλλα.

Χαράσσουμε σε κομμάτια για να μπορούμε να την κόψουμε μετά.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C° ψήνουμε για 40 λεπτά.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας