Πολιτιστική βόλτα στην Αλεξ/πολη μέσα από 9 ιστορικούς σταθμούς

Μια βιωματική πολιτιστική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 25 του μηνός και ώρα 11:00, με έναρξη τον Γαλλικό Σταθμό της πόλης. Η βόλτα διοργανώνεται από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής του ΕΜΘ, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Έβρου – Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Έβρου.

Στόχος η ανάδειξη της διαχρονικότητας ιστορικών και μη μνημείων της πόλης, μέσα από την οπτική γωνία και ερμηνεία μιας ομάδας μαθητριών του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Η δράση θα έχει διάρκεια περίπου 2,5 ώρες και η περιήγηση θα γίνει με τα πόδια από σταθμό σε σταθμό. Σε κάθε σταθμό η ομάδα εργασίας έχει δημιουργήσει μια παρουσίαση που αποτελείται από μια αφήγηση για την διαχρονική σημασία του συγκεκριμένου σταθμού και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο.

Η διαδρομή θα αποτελείται από 9 σταθμούς και θα ακολουθηθεί η παρακάτω σειρά:

  1. Γαλλικός Σταθμός
  2. Λιμανάκι/ΟΣΕ
  3. Φάρος
  4. Παραλιακή
  5. Στάδιο Φώτη Κοσμά
  6. Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία
  7. Δημοτική Βιβλιοθήκη
  8. Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
  9. Μουσικό Γυμνάσιο

«Ελάτε μαζί μας σε μια διαδρομή σχεδιασμένη από παιδιά αυτής της πόλης»

«Τι θα σκεφτότανε ο πρώτος φαροφύλακας την πρώτη μέρα στη δουλειά του;  Πως ήταν για μια νοσοκόμα από τη Σμύρνη να βρεθεί στο παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το 1923; Η οικονόμος του Μ. Αλτιναμάζη τι έλεγε για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που δούλευε; Μικρές αφηγήσεις που μας ταξιδεύουν και αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της τοπικής ιστορίας μας» αναγράφει η σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης.

 Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο 2551036663 ή στο info@emthrace.org 

Θα υπάρξει περιορισμός στον αριθμό θέσεων και μπορείτε να συμμετάσχετε εφόσον έχετε δηλώσει συμμετοχή. Η δράση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια, να έχουν προστασία από τον ήλιο και όσοι επιθυμούν να φέρουν νερό.