Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 – 2020

7 – 10 Ιουνίου ανοίγει το δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, στον Γιώργο Μανουσακάκη από τα https://www.dikaiologitika.gr/ , αποκάλυψε τις φετινές αλλαγές που θα γίνουν στο δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, επισημαίνοντας ότι η σχετική προκήρυξη θα έχει εκδοθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Ειδικότερα:

Πότε θα ξεκινήσει φέτος η διαδικασία για την φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς;

Φέτος υπολογίζουμε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν πιο γρήγορα σε σχέση με πέρυσι. Εκτιμώ ότι μεταξύ 7 με 10 Ιουνίου θα βγει η προκήρυξη για του παιδικούς σταθμούς και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Και εδώ πρέπει να τονίσω ότι εδώ και τρία χρόνια όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, τέλος τα χαρτιά, οι αιτήσεις και οι ουρές. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι αξιόπιστη, αδιάβλητη και απόλυτα διαφανής και για αυτό το λόγο κανένα παράπονο δεν διατυπώθηκε εδώ και τρία χρόνια που την εφαρμόζουμε. Άλλωστε ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ και να δει τα τελικά αποτελέσματα της φιλοξενίας των παιδιών.

Έχουμε προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία αντί για δύο κατανομές στα Voucher (Ιούλιο – Σεπτέμβριο) φέτος να έχουμε μόνο μια. Και αυτή να γίνει τώρα. Βασική προϋπόθεση η ανεύρεση τον Ιούνιο του συνολικού ποσού που χρειάζεται και που βέβαια θα υπερβαίνει τα 250.000.000 ευρώ αντί των 235 εκατ. που δώσαμε φέτος.

Πιστεύετε ότι φέτος θα ξεπεράσετε τα 127.000 παιδιά που φιλοξενήθηκαν πέρυσι;

Με βάση τα δεδομένα που είμαι σε θέση να γνωρίζω πιστεύω ότι φέτος πάμε για νέο ρεκόρ δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και θα ξεπεράσουμε τα 130.000 παιδιά .