Παράδειγμα προς αποφυγή είναι για τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η κατάσταση στο νομό Ροδόπης. Σε συνέντευξή του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξημένες ροές μεταναστών στη Λέσβο και είπε πως κινδυνεύει το νησί να γίνει «μια νέα Ροδόπη»! Η αναφορά προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αθανασίου, περιγράφοντας το κλίμα αυτή τη στιγμή στη Λέσβο  είπε ότι «είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς, ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες, αρκεί να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρωινά στοιχεία γιατί τα παίρνω κάθε πρωί, καταγεγραμμένοι επισήμως είναι 16.815 σήμερα μόνο στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 18.500 γιατί είναι πάρα πολλοί στο βοριοδυτικό μέρος του νησιού, διάσπαρτοι σε διάφορα οικήματα και δεν έχουν καταγραφεί εκ των οποίων 14.681 είναι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.500 κόσμο».

Διαβάστε ακόμη  Περιφέρεια ΑΜΘ: Τα ζώα μου αργά… και στο θέμα του παλιού Νοσοκομείου

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της μαιευτικής κλινικής, ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων, εκτιμώντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν κατά τον κ. Αθανασίου « μία νέα Ροδόπη».

Χαρίτου: «Εκθέτουν τη χώρα διεθνώς»

Από τη δήλωση του Δημήτρη Χαρίτου, βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιο ακραίο λόγο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το προσφυγικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, αλλά εκθέτουν την χώρα διεθνώς;

Ενώ επιπρόσθετα με τα λεγόμενα τους, που δείχνουν επιπολαιότητα και άγνοια, δίνουν άλλοθι σε παρεμβάσεις και σχεδιασμούς τρίτων στην περιοχή.

Αν ο κ. Αθανασίου, αντιπρόεδρος της Βουλής, δεν γνωρίζει ότι ο νομός  Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ότι κατοικείται από Έλληνες πολίτες (χριστιανούς και μουσουλμάνους) και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού με βάση την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, οφείλει  άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας  Κυριάκος Μητσοτάκης, να τον ανακαλέσει στην τάξη ή να τον παύσει από αντιπρόεδρο. Εκτός και αν για όσα δηλώνει, ότι είναι υπερήφανος  για την πολιτική που εγκαινίασε ο πατέρας του  Κων/νος Μητσοτάκης στη περιοχή, είναι απλώς λόγια μόνο για εκλογική κατανάλωση. Αναμένω την παρέμβαση του πρωθυπουργού.»