Πρόταση Γ. Τοπαλούδη για δημιουργία Φορέα συγγενών θυμάτων ανθρωποκτονιών

Συγγενείς, από εννέα οικογένειες θυμάτων, τα οποία έχασαν μέσω εγκληματικών ενεργειών την ζωή τους, επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του Πρωθυπουργού, έτσι ώστε να συζητηθούν εκτενώς, οι προτάσεις εκείνες που αποσκοπούν στην δημιουργία, ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τα παιδιά όλων, έπειτα και από όσα οι ίδιοι περάσανε.

Κατά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, παρεβρέθησαν και οι γονείς της Ελένης Τοπαλουδη. Σε δηλώσεις του πατέρα της, Γιάννη Τοπαλουδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τονίσθηκε  ότι «η επίσκεψη αυτή έγινε με την ελπίδα να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, μια μαγιά , μια βάση συζήτησης για όποια κυβέρνηση εκλεγεί . Μια κίνηση κατάθεσης προτάσεων όπως είπε είναι χρέος στη μνήμη των παιδιών μας ασχέτου προεκλογικής περιόδου .Οι προτάσεις μας είναι παντός καιρού , κάθε κυβέρνησης .Οφείλω να το κάνω γνωστό σε όλους. Αλλωστε το ζήτημα είναι κοινωνικό και όχι πολιτικό ή κομματικό.»

Όπως διευκρίνησε ο κ. Τοπαλούδης, οι οικογένειες των θυμάτων διαφόρων κατηγοριών είναι πολλές περισσότερες. Δεν μιλάμε μόνο για τις 18 – 20 οικογένειες, με θύματα γυναικοκτονιών, υπάρχουν και άλλα περιστατικά που χρήζουν της προσοχής μας και πρέπει να συμπεριληφθούν, όπως περιστατικά θυμάτων bulling διαφορετικότητας, βιαστών, παιδοβιαστων κ.α.

Διαβάστε ακόμη  Παράπονα πωλητών και καταναλωτών της λαϊκής Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη wifi

Ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης, τόνισε την αναγκαιότητα σύστασης ενός φορέα, που θα απαρτίζεται από τα μέλη οικογενειών και τους συγγενείς των θυμάτων, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας εγκληματικών ενεργειών, ώστε να προασπιστούν κατά τον μέγιστο δυνατό τρόπο, οι προτάσεις τους για τα θύματα πάσης φύσεως ανθρωποκτονιών.

Ακούστε, όλα όσα είπε ο κ. Τοπαλούδης κατά τις δηλώσεις του, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Ορεστιάδας