Πρωτοφανής αξίωση Μαυρίδη σε φιλόζωους δημότες “Να μαζεύετε τις ακαθαρσίες των αδεσπότων από τα πάρκα”

Πρωτοφανής απάντηση σε φιλόζωους της πόλης από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Μαυρίδη. Με έγγραφη απάντηση του στην Κιβωτό η οποία ζητούσε εγγράφως να συμμετέχει στην φροντίδα των ζώων στα 2 κυνοκομεία του Δήμου, το παλιό και το νέο.

Ο Αντιδήμαρχος απάντησε ότι ευχαριστεί πολύ για το ενδιαφέρον αλλά δε δέχεται τη βοήθεια που προσφέρει η Κιβωτός γιατί την φροντίδα των ζώων στα καταφύγια έχει αναλάβει η Φιλοζωική ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ. Το συγκεκριμένο φιλοζωικό σωματείο  μάλιστα έλαβε ενίσχυση με 22.000 ευρώ από το Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2009 που το παλαιό καταφύγιο λειτουργούσε με τη βοήθεια του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν υπήρχε καμία άρνηση ή απαγόρευση προσφοράς εθελοντικής εργασίας σ’αυτό και ουδείς από τους τότε Αντιδημάρχους έθεσε κανένα περιορισμό ή αντίδραση επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμη  Reuters Institute: Το Dnews.gr το πιο αξιόπιστο Μέσο της Ελλάδας για 5η χρονιά

Η  απάντηση όμως του αντιδημάρχου κορυφώνεται με το κάλεσμα του προς τα μέλη της Κιβωτού αλλά και γενικότερα προς τους φιλόζωους δημότες να βγαίνουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των αδεσπότων από την πόλη γιατί το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου έχει μειωθεί δραματικά.

Το πρωτοφανές αυτό κάλεσμα που στοχοποιεί τα αδέσποτα ζώα έχει κάνει έξαλλους του φιλόζωους της πόλης ενώ η Κιβωτός πλέον με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι θα διερευνήσει νομικά το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δηλώσεις που προκαλούν μίσος κατά των αδέσποτων ζώων δείχνουν την ανευθυνότητα και την εμπάθεια ανθρώπων που δυστυχώς ασχολούνται με το θέμα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΜΑΥΡΙΔΗ

Newsroom Alexpoli.gr /  Ανδρέας Χονδρός