Πρόβλεψη – «παγίδα» στο Power Pass / Εκτός επιδότησης για το ρεύμα χιλιάδες λογαριασμοί λόγω ημερομηνίας έκδοσης

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και εμπαιγμός για τους καταναλωτές η πρόβλεψη στην υπουργική απόφαση για τη μερική αποζημίωση έναντι της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, που αναφέρει ότι αυτή αφορά μόνον αυτούς που έχουν εκδοθεί από τη 1 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 της εν λόγω απόφασης, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.

Συνεπώς, οι λογαριασμοί που εκδίδονται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορούν στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.

Για παράδειγμα, σε έναν λογαριασμό που έχει εκδοθεί την 1η Ιουνίου 2022 και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δε δικαιούται καμία επιστροφή, όπως επεσήμανε δημοσιογράφος του Mega.

t.gif

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Πέμπτη 16 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης από τις επιπλέον και θηριώδεις σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πλατφόρμα να ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου.