Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού στη Σαμοθράκη

Ο Δήμος Σαμοθράκης συμμετέχει και στηρίζει τη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού από 01.04.2019 έως και 07.04.2019, ένα πρόγραμμα δράσεων του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο «Βιώσιμη Σαμοθράκη» που προάγει τον εθελοντισμό, την αισθητική του τόπου, την προστασία του περιβάλλοντος και τη χρησιμότητα διαχωρισμού των αστικών απορριμμάτων. 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαμοθράκης, ελήφθη εκπαιδευτικό υλικό για την Ανακύκλωση από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), το οποίο ο Δήμος διένειμε στα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και στο Γυμνάσιο Σαμοθράκης. Επιπλέον ο Δήμος διέθεσε υλικά, προσωπικό και άλλα απαραίτητα μέσα για την διεξαγωγή της Σχολικής Εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη  Ζαμπούκης: Καμία ευθύνη για το στραπάτσο του Κλειστού - Για όλα φταίει ο Μαστορόπουλος

Εκπρόσωπος του Δήμου παραβρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας την 1η.04.2019 και στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος στις 02.04.2019, κατά την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, την εκπαιδευτική δράση πραγματοποίησε σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, η εκπαιδευτικός κ. Ζαντινίδου Όλγα, με εξειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Επειδή πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα εξαρτάται από την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργή και ομαδική συμμετοχή στα κοινά, έννοιες που πρέπει να εδραιωθούν στη συνείδηση των παιδιών μας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων του νησιού μας.