“Σε ιδιώτη η συντήρηση και λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης”

Την 19/12/2023 μέσω της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε η εκχώρηση της συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου με ποσό ανάθεσης πάνω από 350% αυξημένο σε σχέση με την περσινή εκχώρηση

Η Δημοτική Αρχή προκειμένου να  δικαιολογήσει την απόφασή της, αναφέρει την αδυναμία της υπηρεσίας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού και την έλλειψη της «εξειδικευμένης γνώσης» που απαιτεί η συγκεκριμένη εργασία.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής που συντάσσεται απόλυτα με αυτή των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων και της ΕΕ και περιλαμβάνει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την υποστελέχωση και απαξίωση των υπηρεσιών, με κεντρικό στόχο τη διασφάλιση κερδών για τους λίγους και φτώχειας για τους πολλούς, είναι αναμενόμενη.

H απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα ολοένα και περισσότερο των υπηρεσιών του Δήμου που διευρύνεται και υλοποιείται εντονότερα τα τελευταία χρόνια εντάσσεται στην παραπάνω κατεύθυνση και η λύση της ιδιωτικοποίησης παρουσιάζεται ως «Μάννα» εξ ουρανού, προκειμένου δήθεν να προασπίσει τα δικαιώματα των δημοτών, στην προκειμένη περίπτωση, το δικαίωμά στην άθληση.

Το ίδιο θα συμβεί και με την ιδιωτικοποίηση των παιδικών χαρών αφού οι ελλείψεις στα συνεργεία του Δήμου είναι τρομακτικές. Ήδη μπήκε από φέτος εργολάβος στο πράσινο και προβλέπεται συνέχεια. Το κόστος μετακυλίεται όλο και περισσότερο στις τσέπες μας μέσω της ανταποδοτικότητας ενώ η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα υποταγμένη στους νόμους του κέρδους. Οι εργαζόμενοι βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς και την εξουθένωση λόγω της έλλειψης προσωπικού και των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Από τη μία οι άνεργοι αναγκάζονται να συμβιβάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας και από την άλλη οι υπηρεσίες του Δήμου δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες  ανάγκες των δημοτών.

Διαβάστε ακόμη  Ξεκινά σήμερα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Αυτή η πολιτική θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση τη ζωή μας. Γι’ αυτό για μας τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης είναι μονόδρομος και διέξοδος η οργανωμένη συλλογική αντίσταση.

Στις 16/11/2023, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του κολυμβητηρίου, η ΔΑΣ-ΟΤΑ έθεσε το θέμα στο ΔΣ του Συλλόγου. Δυστυχώς, το θέμα δεν ήταν σ‘αυτά που απασχολούν την πλειοψηφία της Διοίκησης. Έτσι απαξιώθηκε η συζήτηση στο ΔΣ αλλά και στην ΓΣ που ακολούθησε.

Καλούμε τον λαό του Δήμου, τα αθλητικά σωματεία, τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουν μαζί μας: ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ώστε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του Δήμου.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης