Σε πανικό η Αλ.Γκουλιάμα από τα «ευχαριστώ» περάσαμε σε μηνύσεις , θυματοποίηση και αερολογίες

Καθόλου έτοιμη για να δεχθεί κριτική, η οποία αποτελεί αποκλειστικά και μόνο συνέπεια των πράξεων και των λόγων της και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ένα σεξιστικό (!) κυνήγι μαγισσών, εμφανίζεται η νέα Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν.Έβρου Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.

Όλα ξεκίνησαν μετά από την ανάρτηση σχολίων από την πλευρά της με τα οποία καταφέρεται εναντίον εκπαιδευτικών, τους οποίους χαρακτηρίζει «κοπρόσκυλα, κοπρίτες κι αγράμματους, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», στους οποίους πρέπει «αξιολόγηση και πέταμα».

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, η οποία ζητά την άμεση έκπτωσή της από το αξίωμα του Συμβούλου Εκπαίδευσης καθώς και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η κυρία Γκουλιάμα, είχε δημοσιεύσει στο προφίλ της ένα κείμενο – απάντηση στο δημοσίευμά μας, αρχικά δημόσια και στη συνέχεια ορατό μόνο για τους φίλους της, στο οποίο μας κατηγορεί επειδή δεν δημοσιεύσαμε τα εκατοντάδες σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς για εκπαιδευτικά και όχι μόνο ζητήματα (αλήθεια, πού βρίσκει τον χρόνο; ) και μας ψέγει επειδή χρησιμοποιήσαμε ένα μεμονωμένο σχόλιο, το οποίο, όπως αναφέρει σε επόμενο σχόλιο της ίδιας ανάρτησης το είχε η ίδια χαρακτηρίσει ως λανθασμένο. Η συμβουλή μας προς την κυρία Γκουλιάμα είναι να μην χρησιμοποιεί τα social media όταν εκνευρίζεται, διότι χάνει την ψυχραιμία της και υποπίπτει σε λάθη που αν πριν δεν άρμοζαν στη θέση της ως απλής εκπαιδευτικού, τώρα, που έγινε και Σύμβουλος Εκπαίδευσης δεν αρμόζουν πολλαπλώς.

Όσο για όσα μας κατηγορεί στο τέλος της ανάρτησής της, θα πούμε απλώς ότι δεν δέχεται την κριτική μας ούτε επειδή είναι γυναίκα, ούτε επειδή είναι Νέα Δημοκρατία. Αν δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι όταν κάποιος θέλει να κατέχει δημόσιο αξίωμα και δη στον εκπαιδευτικό τομέα οφείλει να προσέχει τι λέει και τι γράφει δημοσίως, τότε, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Τέλος, αναφορικά με τα σχόλια με τα οποία προαναγγέλλει μηνύσεις εναντίον μας (και εναντίον της Β’ ΕΛΜΕ Εβρου υποθέτουμε), θα σχολιάσουμε μόνο πως είναι ενδιαφέρον το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα… Πριν λίγο διάστημα, η ίδια η κυρία Γκουλιάμα, έστελνε προσωπικό μήνυμα σε δημοσιογράφο μας, μετά το δημοσίευμα που κάναμε στο οποίο σχολιάζαμε την στάση της για τον θάνατο του έκπτωτου Βασιλιά Κων/νου. Σε εκείνο το μήνυμα, το οποίο συνόδευε μάλιστα με χαμογελάκι emoji και όχι με απειλές, μας ευχαριστούσε για την ανάρτησή μας, χαρακτηρίζοντάς την ως ανέλπιστη διαφήμιση και λέγοντας ότι μας χρωστά!

(Εμείς υποθέσαμε ότι εννοεί κέρασμα πάντως, καθότι είμεθα καλοπροαίρετοι…)

Η ανάρτηση Γκουλιάμα

ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ…

Μέχρι στιγμής μετρώ 21 χρόνια με μεράκι και προσφορά στη δημόσια εκπαίδευση (ως την Παρασκευή ήμουν ακόμη στην τάξη).

Διαβάστε ακόμη  Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Θράκης από την Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου

Από αυτά τα 6 ήταν χρόνια υποστήριξης και πρόθυμης υπηρεσίας στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Έβρου με έργο στην κάλυψη ψυχοκοινωνικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου μου. Κι αν δεν επωφελήθηκαν σχολεία και σχολεία!!…Κακή κουβέντα δεν άκουσα από κανέναν, ούτε για αντισυναδελφικότητα, ούτε για προκλητική στάση σε κάτι.

Πώς γίνεται τώρα, την πρώτη μέρα που ανέλαβα Σύμβουλος Εκπαίδευσης να κριθώ και να κατακριθώ από κατευθυνόμενο δημοσίευμα ως προκλητικό και αντισυναδελφικό στοιχείο, δεν έχω καταλάβει…

Πότε πρόλαβα; Πότε άλλαξα προσωπείο; Πότε βγήκε από μέσα μου ο αμείλικτος «επιθεωρητής» που «θα πάρει κεφάλια» και «θα βγάλει τα απωθημένα του» στους έρμους τους νεοδιόριστους; Πότε κιόλας πρόλαβα να τους εξυβρίσω και να τους υποτιμήσω; Περίεργο, ε;

Λοιπόν, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους σιγά σιγά σ’ αυτήν την ιστορία:

1. Χρησιμοποιήθηκε «κοπτοραπτική και μονταζιέρα» (κλασική συνταγή για fake news), σε σχόλιο προ μηνών, κάτω από ανάρτησή μου, αναφορικά με την ΕΛ.ΑΣ.

2. Προκλήθηκα από σχολιασμό φίλου δασκάλου, όταν ένιωσα ότι προσβάλει το σπίτι μου και τον αρτιθανή πατέρα μου κατηγορώντας την Αστυνομία, οπότε του απάντησα εν θερμώ «δεν είναι ο μόνος χώρος που θέλει κάθαρση»

3. Ναι, χρησιμοποιήθηκαν απρόσεκτα κι από εκείνον κι από εμένα λέξεις που προφορικά όλοι ξεστομίζετε ομοίως («μπάτσοι, χουντικοί, χρυσαυγίτες – κοπρίτες, σκοταδιστές») και στην ιδιωτική σας ζωή. Αλλά «εμείς είμαστε δάσκαλοι. Δεν κάνει!». Και -ναι- ήταν ΛΑΘΟΣ, γιατί προσβάλλουν συνολικά τα επαγγελματικά συνάφια και καθόλου δεν τιμωρούν τελικά τους πραγματικά επίορκους μέσα σ’ αυτά. Και αυτό του το γράφω δημοσίως 2-3 σχόλια μετά…

4. Ασφαλώς και δεν αφορά τους συναδέλφους μου ο χαρακτηρισμός που θέλουν να μου χρεώσουν ότι τους αποδίδω. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς; Εγώ, δηλαδή, από πού προήλθα;; Θέλετε αποδείξεις; Όσοι με γνωρίζετε από κοντά και μέσα στην τάξη όλα αυτά τα χρόνια, έχετε άποψη. Κι όσοι δεν με ξέρετε από κοντά παρακολουθείτε τι γράφω εδώ και πόσο υπερασπίζομαι το δημόσιο σχολείο και τη δουλειά απ’ την οποία τρώω ψωμί.

Κι αν σας έμεινε η απορία «γιατί να βάλλεται η Αλεξάνδρα για όλα αυτά;», δε θα πω πολλά…Θα πω μονάχα ότι είναι η τρίτη επίθεση μέσα σε 2 μήνες από το ίδιο πρόσωπο σε μένα, είναι πάντα με τα ίδια έμφυλα χαρακτηριστικά (οι γυναικείες οργανώσεις άραγε ακούν;), χρησιμοποιούν πάντα την ίδια κομματική χροιά και δίαυλο και πάντα παραδίδουν για λιντσάρισμα με τον ίδιο τρόπο.

Μόνο εμένα; Όχι, φυσικά…

Απλώς ήρθε πάλι η σειρά μου.

Ε, δεν περίμενα να χαρούν και με τη χαρά μου από την πρώτη μέρα που ανέλαβα!