Σημαντική η δειγματοληψία ανίχνευσης του κορονοϊού με rapid test στις Καστανιές για τον Δήμαρχο Ορεστιάδας.

Σημαντική επισημάνει πως είναι η ημέρα δειγματοληψίας ανίχνευσης του κορονοϊού με rapid Test, στους κατοίκους των Καστανεών , ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο  οποίος έκανε ειδική ανάρτηση στο Facebook , προτρέποντας τους κατοίκους του χωριού να εξεταστούν. 
Συγκεκριμένα οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ώρες 11:30 έως 14:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στις Καστανιές στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Ανάρτησε αναλυτικά και ολόκληρη της ανακοίνωση της Περιφέρειας με τις αναλυτικές οδηγίες . 
Η συγκεκριμένη ανάρτηση δείχνει μάλλον ανησυχία για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία στην κοινότητα των Καστανεών. 

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 στον γενικό πληθυσμό στην Τοπική Κοινότητα Καστανεών. 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Τοπική Κοινότητα Καστανεών και τον Δήμο Ορεστιάδας, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό.
Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ώρες 11:30 έως 14:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στις Καστανιές στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου. Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό της Τοπικής Κοινότητας Καστανεών και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ (6/5) στον Έβρο . 
Αύριο, Πέμπτη του Πάσχα 6 Μαΐου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
Τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

Ορεστιάδα, Ευριπίδου Ζιγκμπουργκ 10
Καστανιές Ορεστιάδας
Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, 09:00-15:00
Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης, 09:00-15:00
Κτελ Αλεξανδρούπολης, 09:00-15:00
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, 09:00-15:00
Σαμοθράκη

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για συμμετοχή-ρεκόρ, ψηφίζουν 250 το λεπτό - 26.000 έως τις 10:30 π.μ.