Στην κορυφή των καρδιοχειρουργικών κλινικών της χώρας αυτή του ΠΓΝΑ

Διαστάσεις «μύθου» έχει λάβει η καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που μαζί με την αντίστοιχη του ΑΧΕΠΑ, θεωρούνται οι δύο καλύτερες κλινικές της χώρας, στον τομέα αυτό. Στην άρτια λειτουργία και προσφορά της κλινικής, με ιδρυτή της, σε πολύ δύσκολα χρόνια, τον καθηγητή Μπουγιούκα, έχει συμβάλει τα μέγιστα και ο Σύλλογος Προσωπικού και Φίλων «Γαληνός».

Η καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΑ, στην 20ετή λειτουργία της έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις που αφορούν την καρδιά και τον πνεύμονα. Ο Σύλλογος «ΓΑΛΗΝΟΣ», στα 17 χρόνια λειτουργίας του αριθμεί 800 μέλη τα οποία συνδράμουν μέσα από δωρεές ηθικά και υλικά στο έργο της Κλινικής.

«Είναι πολύ σημαντικό να κοινωνούμε το έργο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΠΝΑ στους πολίτες, ώστε να γνωρίζουν ότι πράγματι υπάρχει μια κοιτίδα παροχής υγείας υψηλού επιπέδου στην Περιφέρεια ΑΜΘ,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κρυσταλλία Αρμενάκη, υπογραμμίζοντας πως « η συμβολή του Συλλόγου Προσωπικού και Φίλων «ΓΑΛΗΝΟΣ» είναι καθοριστική».

Διαβάστε ακόμη  Έντεκα μέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

Αναφέρομενη στο έργο της Κλινικής και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ιδρυτής της κ. Γ. Μπουγιούκα σημείωσε:

« Στα 20 χρόνια λειτουργίας της και με περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις στο ενεργητικό της, η κλινική συνεχίζει την ανοδική της πορεία με ένα εξαιρετικά αξιόμαχο υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό ιατρών χειρουργών καρδιάς -θώρακα οι οποίοι αποτελούν άξιοι συνεχιστές του έργου του απερχόμενου Διευθυντή και Ιδρυτή της Κλινικής κ. Γ. Μπουγιούκα».