Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι σε μεταλλείο της αγαπημένης της ΝΔ Eldorado Gold

Το αυξημένο κόστος παραγωγής και η υπερχρέωση αναγκάζουν την αγαπημένη της ΝΔ Eldorado Gold, που δήθεν θα έφερνε εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη χώρα και θα συνέβαλε δραστικά στην οικονομική ανάπτυξη, να κλείσει τα μεταλλεία της στις Μαύρες Πέτρες, αφήνοντας στο δρόμο 300 εργαζόμενους.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουν να κάνουν με το αυξημένο κόστος παραγωγής και την υπερχρέωση, ως εκ τούτου η Eldorado Gold δεν έχει λάβει την απόδοση που προσδοκούσε. Θα κλείσουμε τα μεταλλεία στις Μαύρες Πέτρες που απασχολούσαν 300 εργαζόμενους, όλες οι θέσεις εργασίας θα προστατευθούν, είμαστε σε διαβούλευση με τα σωματεία στοχεύοντας στην απορρόφηση των εργαζομένων» ανέφερε ο Χρήστος Μπαλάσκας, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδος της Eldorado Gold.

«Η Ελληνικός Χρυσός κατέγραψε δανεισμό 1 δισ.ευρώ το 2020 και ζημιές 84 εκατ. ευρώ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξυγίανση της εταιρείας και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας μέχρι το 2024. Για τον σκοπό αυτόν θα καταφύγουμε σε δανεισμό, θα βελτιστοποιήσουμε τις μεθόδους παραγωγής αυξάνοντας την παραγωγικότητά μας ενώ αναζητούμε επενδυτή μειοψηφίας. Μέχρι το τέλος του 2024 θα αναπτυχθεί πλήρως το μεταλλείο της Κασσάνδρας και θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το μεταλλείο των Σκουριών που θα είναι ένα από τα πιο πράσινα μεταλλεία. Για να λειτουργήσει πλήρως χρειάζονται περίπου 800 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Νοέμβριο θα υποβάλουμε προς έγκριση την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Προσεχώς θα ξεκινήσουμε projects κοινωνικών επενδύσεων» ανέφερε ο κ Μπαλάσκας.

Διαβάστε ακόμη  Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Οργή για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

«Έχουμε επενδύσει μέχρι τώρα κεφάλαια 3,1 δισ. δολαρίων δημιουργώντας 1.600 άμεσες θέσεις εργασίας, τα έσοδα για το κράτος ανέρχονται σε 394 εκατ.ευρώ», σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία».