Στουρνάρας / Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν σημαντικές αποταμιεύσεις από τα ποσά που πήραν την περίοδο της πανδημίας έτσι ώστε να τα βγάλουν πέρα σε μια στιγμή κρίσης όπως αυτή (video)

 Ρεσιτάλ αναλγησίας από τον κεντρικό τραπεζίτη!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι άκουσαν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ για να δηλώσει ότι οι τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν λεφτά για να πληρώσουν το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά, ενέργεια και καύσιμα!

Ο κ. Στουρνάρας που στέκεται πάντα στο πλευρό των τραπεζών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε πολλά χρήματα κατά την διάρκεια της πανδημίας και αυτό αντανακλάται από τις μεγάλα ποσά που έχουν αποταμιεύσει οι… Έλληνες!

«Η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό» υποστήριξε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά».

Διαβάστε ακόμη  «ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024»: Αυλαία με πανελλήνια ρεκόρ από Μάρκο, Πυρίλη, Δημανόπουλο, με τον Απόστολο Χρήστου και την Κάλια Αντωνίου να αναδεικνύονται σε καλύτερους αθλητές της διοργάνωσης

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Στουρνάρας μας λέει κατάμουτρα ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά, επομένως δεν τους αξίζει καμία περαιτέρω βοήθεια από την κυβέρνηση!