Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το χρονικό μιας ανείπωτης τραγωδίας – Σε τριήμερο εθνικό πένθος η χώρα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα αίτια που οδήγησαν στην μοιραία αυτή τραγωδία είναι το γεγονός πως η μία από τις αμαξοστοιχίες διακλαδώθηκε λάθος, με αποτέλεσμα οι δύο αμαξοστοιχίες να συγκρουστούν μετωπικά με σφοδρότατο τρόπο. Ο τραγικός απολογισμός του πολύνεκρου αυτού δυστυχήματος είναι 38 νεκροί και 85 τραυματίες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας είχε προειδοποιήσει για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοικηση στην βόρεια Ελλάδα ; Προς Δράμα δεν υπάρχει , μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλωρινα μονή γραμμή , ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα . Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζουμε;;;;;;”

Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό…

Διαβάστε ακόμη  Απίστευτο κι όμως αληθινό: Για την ορθή (!) διαχείριση των αποβλήτων βραβεύτηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τίθεται από σήμερα 1η Μαρτίου, έως και την 3η Μαρτίου 2023 σε ισχύ τριήμερο πένθος, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ισχύ του εθνικού πένθους με αφορμή τα θύματα και τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συγκεκριμένα αναφέρει:

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λάρισα. Επίσης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023  με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.”

Φωτογραφία: news247.gr