Η αλήθεια πίσω από τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τους απόμαχους της εργασίας

Κενό γράμμα είναι για εκατομμύρια συνταξιούχους οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 86η ΔΕΘ με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται η οργή για τη νέα κοροϊδία. Όπως επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τίτλους τέλους στις ελπίδες για τα αναδρομικά των συντάξεων αφού, πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι μόνο 260.000 συνταξιούχοι από τους, περίπου, 2.500.000 θα πάρουν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και των δώρων, για το 11μηνο Ιούνιος 2015 έως και Μάιο 2016.

Παράλληλα αποκλείεται ακόμα και από τις πενιχρή αύξηση του 6% που ανακοίνωσε για το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης  πάνω από το 1/3 των συνταξιούχων, δηλαδή, 1 εκατομμύρια δικαιούχοι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ, ανακοίνωσε επίσημα ότι με το νέο έτος θα δοθούν αυξήσεις, στα επίπεδα του 6%, για 1,5 εκατ. συνταξιούχους που έχουν μηδενική ή χαμηλή προσωπική διαφορά. Οι υπόλοιποι δεν θα λάβουν το παραμικρό, σημειώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και επισημαίνει ότι με δεδομένο  ότι ο πληθωρισμός κινείται στο 11,4%, «γίνεται σαφές ότι οι αυξήσεις αυτές, καλύπτουν μόνο το 50% της αύξησης των τιμών των προϊόντων, άρα στην πράξη εξανεμίζονται».

Διαβάστε ακόμη  Τριήμερη περιοδεία του Γιάννη Βαρουφάκη σε Σέρρες, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Καμιά αύξηση και από την κατάργηση της ΕΕΑ

Όσον αφορά την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους, η πραγματικότητα είναι ότι το 66% των συνταξιούχων, που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δεν θα δουν καμία απολύτως αύξηση στα εισοδήματά τους, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει ελάχιστες αυξήσεις, επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πηγή: avgi.gr