ΣΥΡΙΖΑ / Η ΝΔ «σκότωσε» το Τσίπουρο και την Τσικουδιά! 


Υπάκουη στα καλέσματα «ισχυρών φίλων» η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμμένει να απαλειφθούν οι παραδοσιακές ονομασίες για να κάνει βιομηχανικά τα εμβληματικά προϊόντα

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να προστατέψει την ονομασία του Τσίπουρου και της Τσικουδιάς, με τροπολογία που κατέθεσε χθες, και οι χιλιάδες φωνές των μικρών παραγωγών δεν συγκίνησαν την κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάνια Ελευθεριάδου σε σχετικό δελτίο Τύπου.

«Έτσι, απορρίπτοντας την νομοτεχνική παρέμβαση των βουλευτών που συμμετέχουμε στην Επιτροπή Οικονομικών, έμεινε πιστή στη σειρά διατάξεων για τους αποσταγματοποιούς, οι οποίες απαλείφουν τις παραδοσιακές ονομασίες “τσίπουρο” και “τσικουδιά”.

Η σημερινή κυβέρνηση διαγράφει μια παράδοση ετών, με στόχο να μετατραπεί ένα τόσο εμβληματικό προϊόν- και για την περιοχή της Καβάλας-, σε βιομηχανικό προϊόν, παραδίδοντας τους μικρούς παραγωγούς βορά στις μεγάλες εταιρείες. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την απαλοιφή των ονομασιών ως ευρωπαϊκή υποχρέωση, στη βάση κοινοτικής οδηγίας, πέφτει στο κενό. Είναι ξεκάθαρο ότι στο εν λόγω ζήτημα, δεν υπάρχει καμία δέσμευση, ενώ αντίθετα έχει κάθε υποχρέωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των παραγωγών και των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από αυτό.

Διαβάστε ακόμη  Σιγή ασυρμάτου για τον διαγωνισμό των μεγάλων έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Δυστυχώς, η αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σκοτώνει το “παραδοσιακό τσίπουρο” και την “παραδοσιακή τσικουδιά” υπακούοντας στα καλέσματα των ισχυρών της φίλων», καταλήγει.

Photo travelstyle.gr