“Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο” παρουσιάζει η συγγραφέας Σωτηρία Περβανά στο βιβλιοπωλείο Βαταμίδη

Το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Έβρου και το Σύλλογο Ανατολική Ρωμυλία Ν. Έβρου φιλοξενούν τη θρακιώτισσα συγγραφέα Σωτηρία Περβανά και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου “Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο” των εκδόσεων Κέδρος. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 στις 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Κούγκουλος (Δρ. Φιλολογίας & Διευθυντής του Αρχείου Θρακικής Λογοτεχνίας του Ε.Μ.Θ.) και η Γιούλη Ζήκα (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου).

H Σωτηρία Περβανά γεννήθηκε στη Mαρώνεια Kομοτηνής, σ’ έναν τόπο προικισμένο, που της έμαθε να αφουγκράζεται τους ψιθύρους του δάσους και να εμπνέεται από τη φυσική ομορφιά. Ασχολείται με το γράψιμο από νεαρή ηλικία. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Στην άκρη του νήματος. Το βιβλίο Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο είναι το τρίτο μυθιστόρημά της.

Η μεγάλη αυτοκρατορία των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων πνίγεται από τους μαύρους καπνούς και τα ματωμένα νερά της Σμύρνης. Ο ξενιτεμός οδηγεί τη Σμυρνιά Πολύμνια με το ασαράντιστο λεχούδι της στη Θράκη. Η Κορνηλία ενηλικιώνεται μέσα στη δίνη των γεγονότων της οικονομικής πτώχευσης των αρχών της δεκαετίας του 1930, της δικτατορίας του Μεταξά, της βουλγαρικής κατοχής και του Εμφύλιου πολέμου, του οποίου ο απόηχος φτάνει στα χώματα της Θράκης που μυρίζουν ταμπάκο…
Η πορεία μιας ισχυρής οικογένειας, που εμπλέκεται στον αγώνα των ανταρτών και μένει χωρίς προστάτη και πόρους, εξελίσσεται παράλληλα με τις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας του 20ού αιώνα.
Η Κορνηλία παίρνει στα χέρια της τη μοίρα της οικογένειάς της, γίνεται προστάτης και κηδεμόνας, καταφέρνει να βγει μέσα από λαίλαπες δυνατότερη κάθε φορά και, πιο αποφασισμένη από ποτέ, να ξαναδημιουργήσει την περιουσία που σπαταλήθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση. Κατορθώνει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία σιγαρέτων. Όμως, ένας φόνος από το παρελθόν επιστρέφει στις μνήμες και απειλεί να γκρεμίσει το έργο της ζωής της.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα εποχής από τη δημιουργό του μπεστ σέλερ Στην άκρη του νήματος.

Το βιβλίο βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα.