Τα πεζοδρόμια στο δρόμο προς τον Απαλό…δεν είναι καθόλου «απαλά» για τους πεζούς

Σε κακή κατάσταση βρίσκονται τα πεζοδρόμια αριστερά και δεξιά από τους παράδρομους στο δρόμο προς τον Απαλό και κυρίως από Μαΐστρο μέχρι Απαλό. Ο δρόμος που χρησιμοποιούν αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής πλευράς της πόλης για τον περίπατο ή τρέξιμο τους, μόνο φιλικός προς τους πεζούς δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Πέρα από τη γενικότερη εγκατάλειψη στη μέση των πεζοδρομίων υπάρχουν ολόκληροι “θάμνοι” σε κάποια σημεία, που υποχρεώνουν τον πεζό να κατέβει στο δρόμο για να τους παρακάμψει.

Ένα ακόμα αξιοπερίεργο είναι η χαμηλή σε ύψος τοποθέτηση σημάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα σήματα είναι σε πιο χαμηλό ύψος από το ύψος του χεριού ενός ανθρώπου μέτριου αναστήματος και έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που αναγκαστικά ο πεζός πρέπει πάλι να κατέβει στο οδόστρωμα για να μη…συγκρουστεί μαζί τους! Ενδεχομένως η τοποθέτηση σε χαμηλό ύψος να εξυπηρετεί την ασφάλεια των οδηγών όμως από τη στιγμή που υπάρχει στον δρόμο και πεζοδρόμιο…θα πρέπει κάπως να εξυπηρετείται και η χρήση του από τους πεζούς χωρίς να κινδυνεύουν πολίτες όταν αθλούνται και τρέχουν στα πεζοδρόμια αυτά…να πέσουν πάνω σε κάποιο σήμα.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπει ένας επισκέπτης της πόλης, αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Εκτός από φανάρια και σήματα το μόνο πράμα που μπορεί να δει κανείς είναι χόρτα, θάμνοι και εγκατάλειψη. Την ευθύνη για τη γενικότερη περιποίηση του τμήματος αυτού έχει η Περιφερειακή ενότητα Έβρου η οποία θα πρέπει άμεσα να διαθέσει ένα κονδύλι για την περιποίηση του τμήματος αυτού.