Τάρτα μήλου…άπαιχτη

Αυτή η Τάρτα Μήλου είναι…Άπαιχτη!

Υλικά:

  • 2 κόκκινα μήλα κομμένα κυβάκια κι ένα πολτοποιημένο στο μούλτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. corn flour

Ζύμη: Υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκατοστών:

  • Για τη ζύμη:
  • 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180γρ. βούτυρο ζωϊκό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 90γρ. κρύο νερό

Τι κάνουμε για τη ζύμη;

1.Βάζουμε στο αλεύρι το βούτυρο και το κάνουμε σαν ψιχουλάκια με τα δάχτυλα.

2.Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη.

3.Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας καλά και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα.

4.Την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού και βάζουμε χαρτί ψησίματος με όσπρια πάνω για να μη μας φουσκώσει όταν θα την προψήσουμε.

5.Σε φούρνο 180 βαθμών βάζουμε την ταρτιέρα με τη ζύμη και τα όσπρια να ψηθεί για 15 λεπτά.

Μετά:

  • Καραμέλωσα το μείγμα των μήλων με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Ύστερα έριξα μέσα το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό για να πήξουν τα όποια ζουμάκια.
  • Ανακάτεψα και άπλωσα το μείγμα πάνω στη ζύμη τάρτας.
  • Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. 

     

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας