Θεατρική Παράσταση στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ένας δυνατός μόνολογος, σε ερμηνεία της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ & σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Τιγκιρίδη, για τρεις μόνο παραστάσεις στον υπόγειο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

3 μοναδικές παραστάσεις 26/7, 2 & 9/8, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Υπόθεση:


Η Σίρλει Τζόουνς, μια νεαρή κοπέλα στην Αγγλία του 80, έχοντας γνωρίσει από νεαρή ηλικία την σκληρή πλευρά της ζωής, όπου η κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία και η απαξίωση των αξιών της ζωής είναι καθημερινότητα, αρπάζει την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή όταν ερωτεύεται τον νεαρό Ντέιβι. Το σκάει μαζί του με την ελπίδα και τα όνειρα της να δυναμώνουν και πάλι ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός έρχεται να αλλάξει τη ζωή της.

Ο ερχομός του μωρού της, Freddie, θα αλλάξει τις ισορροπίες του ζευγαριού με αποτέλεσμα ο Ντέιβι να γίνει βίαιος, επιθετικός και προσβλητικός. Όταν το ζευγάρι χωρίζει και η Σίρλει αρχίζει να εκδίδεται
για να επιβιώσουν, ο Ντέιβι επιστρέφει για να πάρει το μωρό. Τότε η Σίρλει κρίνεται ανίκανη και ακατάλληλη από το κράτος να μεγαλώσει το 13 μηνών παιδί της. Μπροστά στο αδιέξοδο και μη έχοντας άλλη ελπίδα η Σίρλει σκοτώνει τον μικρό Freddie.

Όταν η ίδια συνέρχεται από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, είναι κλεισμένη και έτοιμη να δικαστεί στην φυλακή. Το έργο είναι η αληθινή ιστορία της Σίρλει Τζόουνς που η ίδια είχε διηγηθεί σε μια συγκρατούμενη της, η οποία έγινε μεταγενέστερα η μία εκ των δύο συγγραφέων του έργου.

Το έργο είναι διασκευή του θεατρικού έργου «JORDAN».