Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ / Επίθεση των ΜΑΤ – Τραυματίστηκε φοιτητής (βίντεο)

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φοιτητές που διαδήλωναν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών- Βίντεο με ΜΑΤατζήδες να φτάνουν μέχρι το αμφιθέατρο

Ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε κατά της αστυνομικής παρουσίας μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους φοιτητές με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φοιτητής ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μπαινοβγαίνουν μέσα στο ΑΠΘ και να φτάνουν μέχρι και τα αμφιθέατρα. Το βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης είναι ενδεικτικό της αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς φοιτητές μπαίνουν στη σχολή για μάθημα και τους συνοδεύει ένας ΜΑΤατζής μέχρι το αμφιθέατρο!

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τη μόνιμη, πλέον, παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και διαδήλωναν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ασύλου. 

Λίγο αργότερα οι αρχές του Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι με απόφαση της Κοσμητόρισσας αναστέλλονται τα μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών, για σήμερα.