Πληθαίνουν τα ‘γιατί’ για τον άδικο και τόσο πρόωρο θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του στις πλημμύρες του Απαλού.

O 46χρονος προσπάθησε να κατέβει από το πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε, όταν αυτό βούλιαξε σε παρακείμενο φρεάτιο, βάθους 3 μέτρων, στην άκρη του δρόμου, για το οποίο δεν υπήρχε καμία απολύτως προειδοποιητική σήμανση, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα νερά. Παρά το γεγονός ότι το σημείο πλημμυρίζει συχνά, όπως έγινε μάλιστα πριν 3 εβδομάδες, κανένας από τους αρμόδιους δεν φρόντισε να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή και να δώσει εντολή για παρεμβάσεις που θα προστάτευαν οδηγούς και πεζούς, σε μία νέα πλημμύρα και θα μπορούσαν να αποτρέψουν την τραγωδία. Δεν υπήρξε μέριμνα ούτε καν για την πιο απλή παρέμβαση, που όμως θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια: την τοποθέτηση μίας προειδοποιητικής πινακίδας για την ύπαρξη του επικίνδυνου φρεατίου!

Διαβάστε ακόμη  Ένωση Οικοδόμων για τον εργολάβο του φράχτη: Ξεσαλώνει με την ανοχή της κυβέρνησης

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 για το σημείο που έχασε τη ζωή του ο 46χρονος Πυροσβέστης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έκανε λόγο για «ρίσκο»…

«Είναι ένα σημείο που καταλήγει ο δρόμος σε αδιέξοδο και δεν υπάρχει διαχωριστικό ανάμεσα στο ρέμα και τον δρόμο που είναι στρωμένος με άσφαλτο. Οπότε οποιοσδήποτε έμπαινε σε αυτό το σημείο, έμπαινε με το ρίσκο να βρεθεί ανά πάσα στιγμή μέσα στο ρέμα, όπως δυστυχώς έγινε και με τον 46χρονο πυροσβέστη».

Εξάλλου, το απόλυτα εύλογο ερώτημα τόσο για την έλλειψη πινακίδας στο σημείο, όσο και για τη λειτουργία των σχολείων χθες, παρά τις προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, έθεσε σήμερα με ρεπορτάζ της και η ΕΡΤ 3 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.