Τισιφόνη: «It ain’t over till the fat lady sings»

epa02114129 Spanish soprano Montserrat Caballe performs at the Mozart Room of the Zaragoza Auditorium, in Zaragoza, Spain, 12 April 2010. The concert was held as tribute to the Spanish soprano by the Zaragoza City Council on the occasion of her 50th anniversary on stage. EPA/JAVIER CEBOLLADA

Δεν υπάρχει πράξη ημιτελής που διέπρεψε εκ των υστέρων. Ανά πάσα στιγμή το αποτέλεσμα προηγείται της “αμηχανίας” των αστών μνηστήρων του χάους.

Ο χρόνος, ο τόπος και η μέθοδος, συνεπικουρούνται από την εμβληματική επιγονική ιδιοσυγκρασία της φιλοδοξίας. Για την έμμισθη θέση ο λόγος, τις μπίζνες (φύσει και θέση), την καθαυτού πράξη από την πλευρά του “κοινού” συγκεκριμένου οφέλους (συνήθως υπάρχει) ή να γίνουμε αρεστοί γενικώς, ειδικώς και αορίστως εκ παραδρομής (από τη βιασύνη μας, δηλαδή) και τέλος για την απλή προσφορά κάποιων αριθμητικά ακατανόητων συμπολιτών μας.

————–

“Έχουμε ορισμένες αλήθειες που είναι αυταπόδεικτες, πως όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ίσοι, πως είναι προικισμένοι με ορισμένα απαράγραπτα δικαιώματα αναμεταξύ τους, που αυτά είναι: το δικαίωμα της ζωής, το δικαίωμα της ελευθερίας και η επιδίωξη της ευτυχίας.”

– Τόμας Τζέφερσον ο ελληνομαθής.

Αγαπητέ Θωμά, εδώ τα χρόνια άλλαξαν. Θέλουμε και δεν θέλουμε η αλήθεια είναι…να είμαστε όλα αυτά που είπες.

Προτιμούμε τον Λεύκιο Κατιλίνα λίγο πριν τα όρια του, από την καθαυτή πραγματικότητα της ρωμαϊκής κοινωνίας τότε που περισσότερο εδίδαξε συμπεριφορές παρά διδάχθηκε από αυτές.

Κατεστράφησαν όλα, για τον απλό εκείνο λόγο. Οι τέχνες και ο πολιτισμός παρήγαγαν “τόση” “άφθονη φιλοδοξία” που δεν μπόρεσαν να την καταναλώσουν.

Καλησπέρα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στο Δήμο των λεόντων, των τσακαλιών και της κοπής βασιλόπιτας του κάθε πολίτη “χωριστά” από τον άλλονε.

Καλησπέρα στις βραβεύσεις του εμπορικού επιμελητηρίου (οι μεν πολλοὶ των ενθάδε ήδη ειρηκότων επαινούσι) και στα καταστήματα δώρων – μαλαμάτων και συναφών αναθημάτων…πασών των ασφάλτινων ρημαγμένων οδών.

Διακαής πόθος λοιπόν, ορισμένων <<ορεξάτων>> ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Οι λόγοι πολλοί, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αδιάφορες προσωπικότητες της στιγμής, με μαθηματικές πράξεις του ποδαριού και δηλώσεις τύπου, θα δούμε.. Ο κόσμος λέει.. Το σκέφτομαι.. Εφόσον οι πολίτες με θέλουν, πείτε μου τι να κάνω και διάφορα επιμήκη σύμφωνα και φωνήεντα ασμάτων της πολιτικής κατάντιας αυτού του τόπου.

Ας μιλήσουμε ανοιχτά και δημοσιογραφικά ή αμιγώς πολιτικά τουλάχιστον. Εξ όνυχος τον λέοντα. Ποιοι είν’ αυτοί που διεκδικούν τον δήμο Αλεξανδρούπολης;;

Άρια πρώτη:

Οι νέες δυνάμεις (τρομάξαμε) .

Αλήθεια, υπάρχει <<έστω>> ένας απλός πολίτης που δεν διαθέτει μνήμη;;

Αλήθεια, υπάρχει ένας πολίτης που δεν <<θυμάται>> δεν ξεχνά όλους εκείνους τους κομματικούς του σωλήνα;; εκείνους που τακτοποίησαν εαυτόν, που παίδεψαν τον τόπο με τις προσωπικές πολιτικές σχολές του συμφέροντος τους;;

Ας τους πει κάποιος ότι τα χρόνια τρέφουν τη μάθηση και κυρίως τη διαύγεια του πνεύματος.

Να το πούμε ξεκάθαρα και να προβλέψουμε πως εκτός του Γιάννη Ζαμπούκη (καλημέρα, καλησπέρα, καλό σας βράδυ κι αυτό ήταν όλο) που ασχέτως αν είναι δήμαρχος στα χαρτιά, και τον Βαγγέλη Λαμπάκη (επαγγελματική πάλη) κάτι άλλο ουσιαστικό δεν φαίνεται και ούτε θα φανεί (εξαιρουμένου του ΚΚΕ και τη λαϊκή συσπείρωση του Σάββα Δευτεραίου).

Το δίδυμο Παύλος Μιχαηλίδης – Βαγγέλης Μυτιληνός ψάχνει και ψάχνεται να βρει πολιτική δημοτική στέγη, στέγη όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν υπάρχει.

Ατελείωτα καφέ και κορν φλέικς, ραντεβού σε ραντεβού, σχέδια μηνός, ημέρας, εξελίξεις, πολιτικές αναλύσεις, θα γίνει αυτό, θα γίνει εκείνο, κι έχει ο καιρός γυρίσματα και ο καιρός δεν έχει.

Συμβουλή. Τους ζυγούς λύσατε. Η πολιτική “απαραίτητα” δεν προσδοκά άλλα πράγματα εκτός του αντικειμένου της, η δε φιλοδοξία ανήμπορη κι αυτή να βοηθήσει το μυαλό του καθενός να βρει τη χαμένη του Ιθάκη.

Δημήτρης Πέτροβιτς. Κύριε Πέτροβιτς σας απονέμουμε το βραβείο (αδερφέ! θέλω να τα πούμε) και μετά σπίτι (Μέτιος).

φωτο sport24

Δημήτρης Καραβασίλης. Κύριε Καραβασίλη πόλεμος να γινόταν, θα τελείωνε κάποτε. Αμέτρητες αναβολές και υποσχέσεις καθόδου. Ο χρόνος <<τελείωσε>> κύριε Καραβασίλη. Πιθανόν να έχουμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στις εθνικές εκλογές, οπότε καταλαβαίνετε, δεν θ’ απομείνει ίχνος ζήτησης.

Συμβουλή : Βρείτε μια καλή δικαιολογία και αποδεσμεύστε τον εαυτό σας, ησύχως και ηπίως.

Από τις παλαιές λεγεώνες πάντως δεν έμεινε τίποτα. Τώρα ο κόσμος έχει αυτοκίνητα και όχι Κριούς πολιορκίας, ε..ώπ..ε..ώπ!!

Έχετε ανάγκη από κραβαρίτες (πολεμιστές) και όχι ανθρώπους των αδιάφορων λεσχών και των καφε-κοπτείων. Να πιούμε τον καφέ να τα πούμε, όπως τότε που τα λέγαμε.

Γιάννης Ζαμπούκης. Κύριε Ζαμπούκη μείνατε στην ιστορία ως Δήμαρχος ελαχίστων θεμάτων (ο χρόνος τελείωσε) . Ουσιαστικά δεν παρουσιάσατε έργο (τουλάχιστον συμφωνούν όλοι μ’ αυτό) . Έχετε αναστατώσει όλες τις παρατάξεις όπως και τους συνεργάτες σας και πολύ ΚΑΚΩΣ μπλέξατε τελικά με την πολιτική, σε μια πόλη ειδικά που ο πήχης ήταν και είναι πολύ ψηλά.

Συμβουλή: Καμία πλέον. Το πλοίο πλοίο ήταν και οι ναύτες ναύτες κάποτε. Επίσης να αποφασίσετε τι θέλετε τελικά. Σοσιαλιστής, κεντροαριστερός, ενδιάμεσος, απλός φίλος των εξελίξεων;;

Αλήθεια, εκείνον, τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί δεν τον βγάζετε στην επιφάνεια του <<αφρού>> της θάλασσας;;

Τόσο καιρό, δε μας λέτε τίποτε και μας συμβουλεύετε να κάνουμε υπομονή και να μην βιαζόμαστε. Εμείς δεν βιαζόμαστε και υπομονή έχουμε..αλλά,

τσούπ, τ’ άρπαξαν το <<Γοφάρι>> απ’ τον πάγκο (Νεκτάριος Κελεσίδης – νέοι υποψήφιοι με τους πολίτες) οι λεβέντες της μείζονος. Όσο να’ ναι…το νου σας κύριε Γιάννη στο ρηχό πλέον “πλεχτό” πανεράκι. Πόσο άλλο πια..

φωτο pet news

Βαγγέλης Λαμπάκης. Κύριε Λαμπάκη επιστρέψατε από έναν όλεθρο, απ’ του καημού τη φυλακή (Στέλιος Καζαντζίδης). Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν το είδε αυτό, δεν το βλέπει και δεν το εκτιμά. Όμως, αν δεν κάνετε ανανέωση και μείνετε στους κλασικούς χρόνους, τότε, ανδρών επιφανών…!

φωτο Queen.gr

Στάθης Ασπιώτης. Κύριε Ασπιώτη μιαν άλλη φορά.

οι μεγάλες αποφάσεις είναι προνόμιο των μεγάλων ανδρών. Αυτές οδηγούν τις εξελίξεις κι αυτές τιμωρούν τους αναποφάσιστους. Να γνωρίζετε επίσης ότι, κοντά στις μεγάλες αποφάσεις θα βρείτε, ακριβώς παραδίπλα τους και τη διοίκηση των αποφάσεων.

Άρια δεύτερη : περιφερειακές εκλογές. Κι εδώ περίπου όπως οι δημοτικές εκλογές του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Χρήστος Μέτιος, προς στιγμήν ωφελημένος, με τον καιρό όμως και τα γεγονότα να λειτουργούν εις βάρος του ίδιου όπως και του κόμματος του.

Υποκλοπές, ακρίβεια, ενέργεια, καύσιμα, έλλειψη εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων απέναντι στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στηρίξουν μία κοινή υποψηφιότητα, τότε ο κύριος Μέτιος θα αντιμετωπίσει ακόμα και το φάσμα της ήττας. Οι πληροφορίες μας, λένε ότι όλα αυτά θα τα αποφασίσουν τα δύο κόμματα ανάμεσα των δύο εκλογικών διαδικασιών, μιας και στον ορίζοντα δεν αποκλείονται και τρίτες εθνικές εκλογές (ίσως μαζί με τις αυτοδιοικητικές).

Συμβουλή : Στον οποιοδήποτε σοβαρό ανταγωνισμό υπολείπεστε ως πολιτική προσωπικότητα. Κάτι που οι βουλευτές της νέας δημοκρατίας το βλέπουν.

Κερδίσατε ελέω Τοψίδη.

Αυτή τη φορά, ίσως τα γεγονότα να μην είναι ίδια, όπως το 2019. Βέβαια η αλήθεια είναι πως εχετε μάθει να αποφεύγετε τα λάθη και έχετε αποδειχτεί δεινός στους τακτικισμούς για να δούμε όμως πως θα ανταποκριθείτε στην πίεση

Χριστόδουλος Τοψιδης. Κύριε Τοψίδη ο πολιτικός χρόνος δεν συγχωρεί αλλά ούτε και κατανοεί τους λαβύρινθους. Η πολιτική είναι μία ευθεία γραμμή. Επί του στόχου.

Υπολείπεστε συγκριτικά από το κοντινό 2019. Λάθος χειρισμοί, υπερβολές, πλήρης απουσία αντιπολιτευτικής γραμμής επί του συνόλου των προβλημάτων της περιφέρειας (από τομέα σε τομέα) και αποχωρήσεις από την παράταξη σας.

Συμβουλή : οι αποχωρήσεις πριν ακόμα αλέκτωρ λαλήσει ήταν μια μεγάλη πληγή. Η λύση είναι οι νέες αφίξεις. Ο χρόνος που απομένει ελάχιστος και κάτι τέτοιο δεν το είδαμε. Αν θέλατε, αν ζητούσατε να έχετε παράσταση νίκης, έπρεπε ήδη τώρα, να είχατε ανακοινώσει πληθώρα ονομάτων. Οι διεκδικήσεις μιας επαναληπτικής προσπάθειας υπόκεινται σε άλλες μετρήσεις.

Επίσης, καμιά προγενέστερη πολιτική μάχη δεν είναι ίδια με την επόμενη. Μας δίνετε την εντύπωση ότι μείνατε σε παλιούς αριθμούς και ποσοστά. Όλα εκείνα, ανήκουν στο παρελθόν και δεν ισχύουν πλέον.

Ειρήσθω, το επιμελητήριο είχε την πίτα του και συγχρόνως βράβευσε όλους σχεδόν τους παρευρισκόμενους που τους βράβευσαν επιτόπου οι παρευρισκόμενοι που με τη σειρά τους βραβεύθηκαν κι αυτοί από τους παριστάμενους. “δώσε κι εμένα θείο”.

Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι το επιμελητήριο, τότε αυτό ακριβώς είναι.

Ζελεδάκια, χειροφιλήματα και χειροκροτήματα. 

Συμβουλή

Βρέιτε γρήγορα πειστικό αφήγημα και σταματήστε να πλασάρεστε ως αντι-Μέτιος είναι γνωστό πως στην πολιτική ιστορία ποτέ οι ψηφοφοροι δεν επέλεξαν το ιμιτασιόν αντί του γνήσιου.

Άρια Τρίτη. Βουλευτικές εκλογές. Σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστά αποτελεσμάτων, οι έδρες των δύο κομμάτων θα μοιραστούν και είναι ΝΔ έχει σίγουρες μόνο τις δύο.

Ιδού το πρόβλημα λοιπόν στη νέα Δημοκρατία.

Ποιος από τους τρεις θα πλαισιώσει την έδρα που θα πάρει ο κύριος Μητσοτάκης στο νομό;

ΣΥΡΙΖΑ Όλα δειχνουν σκληρή μάχη Γκαρά Μαλτέζου για την μια έδρα. Τελεία.

Στο δε ΚΙΝΑΛ.. και μόνο η συμμετοχή δείχνει κάτι. Υπάρχουν ακόμα ελπίδες, ενώ δεν υπάρχουν τη στιγμή που δεν υπήρχαν και χάθηκαν αυτές όταν δεν έπρεπε.

Η συμμαχία εκείνη με τη ΝΔ θα τους καταδιώκει δια παντός.

Κλάδος Βελόπουλου. Έχουν πέσει οι τόνοι με τους εθνικοαπογοητευμένους, τώρα με τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, οπότε δύσκολα τα πράγματα για τις πωλήσεις βιβλίων, αλοιφών 2+1.. τα πιασίματα, τις αρθρώσεις και τα αφεψήματα για την πλευρίτιδα.

Για να δούμε!

Άρια Τετάρτη.

Παραλειπομενα

&

Ψου ψιτ ψου.

Αληθεύει ότι η διαφορά ψήφων του πρώτου της νέας δημοκρατίας στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, του κυρίου Δημοσχάκη από τους άλλους δύο βουλευτές, ήταν περίπου 6.000 σταυροί περίπου και δύσκολα θα καλυφθεί;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης γνωρίζει όσα μια “αλεπού” στο παζάρι της πολιτικής;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι ο κύριος Καραβασίλης προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται ακριβώς και από ποιους;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι ο κύριος Ζαμπούκης αγνοεί την περίπτωση μιας ολοσχερούς ήττας στις δημοτικές εκλογές, τη στιγμή που είναι ήδη ηττημένος;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι άλλαξαν πολλά από τα παλιά δεδομένα και δημιουργήθηκε ένα χάος από τετελεσμένα γεγονότα που “δηλούν” την επάνοδο;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι ο κύριος Πέτροβιτς στερείται της ακρόασης, πλέον;

Ουδείς τον ακούει, ουδείς τον λαμβάνει;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι ο κύριος Τοψίδης είναι θύμα των προγενέστερων και των μεταγενέστερων κολακιών;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε μία πολιτική βόμβα αποτελέσματος τον Οκτώβρη στην Ορεστιάδα από την κυρία Μαρία;

Αληθεύει.

Η Άννα Μαρία και ο Νίκος Γκότσης σε φωτογραφία τύπου “ενθύμιο επίσκεψης” από το στρατόπεδο μεσοπολέμου στο Ρουφ για να με θυμάστε.

Κύριε Γκότση προφανώς και δεν σας μπέρδεψε η Άννα Μαρία με τον Αναγνώστη Γκότση οπλαρχηγό και συμμαθητή του Παπαφλέσσα.

Λίγο έλεος με τις φωτογραφίες σας.

Έμεινε να σας δούμε στην ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης να παίζετε πιάνο (καθόλου απίθανο).

Ήξεις αφήξεις

πάντως τα έργα που ενώ γίνονται, τελικά δεν γίνονται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Οι ανακοινώσεις των έργων που γίνονται, ενώ δεν γίνονται μοιάζουν περισσότερο με απειλές.

“Δεν κάναμε το έργο, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε”.

Αληθεύει ότι η λαϊκή αγορά <<Forum

Dedeagac fructus>> έχει αγανακτήσει με την παρούσα δημοτική αρχή και δεν μπορεί να ησυχάσει με όλες αυτές τις συχνές αλλαγές και έρευνες επί ερευνών για δεύτερη λαϊκή, μεταφορά σε οδούς της πρώτης, διαλόγους και ελάτε πάλι να μας πείτε, να σας πούμε;

Αληθεύει.

Αληθεύει ότι σε παράταξη μεγάλου πολιτικού παίχτη έχουν μαζευτεί διάφοροι κακομοίρηδες. Αληθεύει ότι η συζυγός ενός απο αυτούς κατηγορειται για κακούργημα άλλη που έβριζε τον μεγάλο παίχτη τώρα μπροστά στην έμμισθη θέση είδε το φως το αληθινό. Μάλιστα αυτός κουνοούσε 50ευρα κατηγορώντας τον αλλά τελικά πήρε έμμισθη θέση. Αληθεύει; πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένας Τέτοιος μεγάλος παίχτης? Δεν ξέρουμε εαν αληθεύει θα δείξει ή μπορει και όχι