Το  «μενού» της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ. στην Ελλάδα

Mετά από «διερευνητικές» επαφές στην Άγκυρα και συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αύριο με ομόλογο του, Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα εγκαινιάσει τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Επίσης, ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ. στη χώρα μας αναμένεται να βρεθούν η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και η κοινή δέσμευση ΗΠΑ και Ελλάδας για την προάσπιση της δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Η αρμόδια για θέματα Ευρώπης υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κάρεν Ντόνφριντ, εκτίμησε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια των επαφών του Μπλίνκεν στην γείτονα, όπου έφτασε χθες για να δείξει την υποστήριξη της χώρας του στον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ ανακοινώνοντας τη χορήγηση 100 εκατ. δολαρίων επιπρόσθετης βοήθειας προς τους πληγέντες από τον σεισμό, που έχει αφήσει πίσω τουλάχιστον 45.000 νεκρούς.

Με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ. οι Χανιώτες ετοιμάζουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο (7 μ.μ.) ενάντια και την συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην βάση της Σούδας. 

Πηγή: efsyn.gr