Η τέταρτη ταινία στη σειρά «Toy Story» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, και θα «ξεκουρδίσει» πλήρως τα συναισθήματά σας.

Παρόλο που υπάρχουν ήδη 3 ταινίες με τον τίτλο «Toy Story», η σκηνοθετική επιμέλεια και το αριστοτεχνικό σενάριο δεν κουράζουν ούτε και αναμασούν προηγούμενες ιδέες: δοκιμάζουν κάτι καινούργιο με τα ζωντανά παιχνίδια που αγαπήσαμε, βάζοντάς τα αντιμέτωπα με ερωτήματα που αργά ή γρήγορα κάθε άνθρωπος σκέφτεται για τον εαυτό του.

Μήπως η αυτό-επιβαλλόμενη εξορία είναι προτιμότερη από μια «ξύλινη» συνύπαρξη; Μπορεί η συναισθηματική ωριμότητα να κυριαρχήσει επί του εφησυχασμού που συνοδεύει τον συμβιβασμό; Είναι εφικτό να ισορροπήσει κανείς τις παρελθοντικές και παροντικές εκδοχές του εαυτού που έχει οικοδομήσει για τον ίδιο;

Η πλοκή

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητά του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι.

Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bonnie και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωσή της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Το πόρισμα

Μασκαρεμένο σε κινούμενο σχέδιο με μπόλικο χιούμορ και γέλιο, το «Toy Story 4» εγκιβωτίζει μια ιστορία ενηλικίωσης, λήψης ευθυνών και συναισθηματικού απογαλακτισμού.

Μη διστάσετε να το δείτε.

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια
Διάρκεια: 100’
Σκηνοθεσία: Τζος Κούλεϊ
Χαρίζουν τις φωνές τους: Άλκης Κούρκουλος, Γιώργος Λιάντος, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Δήμητρα Βαμβακάρη, Ευγενία Σκιαθά, Μαρία Πλακίδη, Φοίβος Ριμένας, Δημήτρης Σάρλος, Υρώ Μιχαλακάκου, Λορέντζος Φραγκούλης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ειρήνη Τσίγκα, Άριελ Κωνσταντινίδη, Βίκυ Πετρίδη, Αιμιλία Βιβλάκη, Παντελής Καναράκης (Μεταγλωττισμένο), Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Άννυ Ποτς, Κιάνου Ριβς, Πατρίσια Αρκέτ, Κριστίνα Χέντρικς, Τζόρνταν Πιλ, Τίμοθι Ντάλτον, Τζόαν Κιούζακ, Μπόνι Χαντ (Με υπότιτλους).