“Βόμβα”: Διαψεύδει κυβέρνηση και ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου (video)

Η Ιερά Σύνοδος, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου της, διαψεύδει την κυβέρνηση που διακίνησε την πληροφορία πως υπήρξε συνεννόηση πριν δημοσιεύσει η Εκκλησία την εγκύκλιο για τα τεστ.

Μπορεί κύκλοι της αρχιεπισκοπής να προσπάθησαν να “καλύψουν” την κυβέρνηση, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ μάλλον προσπάθησε να κάνει πράξη το “ου ψευδομαρτυρήσεις”.

«Παρότι η κυβέρνησις επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς να επιδεικνύουν τον εμβολιασμό, την ασθένεια και τον διαγνωστικό έλεγχο, εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και είπαμε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό η κυβέρνησις το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως πράγμα το οποίο βέβαια θα κάναμε. Δεν ήταν επικοινωνία συντονισμού, η κυβέρνηση εζήτησε (όταν το έμαθε) εμείς το κάναμε έτσι και αλλιώς, ήταν στο πρόγραμμα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιωτιδος.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

Με λίγα λόγια το γραφείο του Πρωθυπουργού επικοινώνησε αφού έμαθε το περιεχόμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου.

Θυμίζουμε πως οι διαρροές της κυβέρνησης που ΜΜΕ παρουσίασαν ως είδηση, ήταν πως «η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου δεν ήρθε τυχαία. Είναι προϊόν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Mega»

https://youtu.be/SBsqULUQHgE

Πηγή: 2020mag