Βόρεια Ελλάδα / Χειροπέδες σε διακινητή πορνογραφίας ανηλίκων – Κατείχε 2,5 εκατ. αρχεία

Γαλλική έρευνα στο Darknet οδήγησε μέσω Europol στη σύλληψη στη χώρα μας – Σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διανομής παράνομου πορνογραφικού υλικού ένας κάτοικος περιοχής της βόρειας Ελλάδας, μετά από έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η σύλληψη έγινε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου, σε περιοχή που δεν προσδιορίζεται επακριβώς.

Αρχικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε μέσω της Europol στοιχεία που είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο Darknet από τις αντίστοιχες γαλλικές Αρχές στο τέλος του 2021. Συγκεκριμένα, είχαν εντοπιστεί στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε Προκαταρκτική Εξέταση. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Ταυτοποιήθηκε το εν λόγω άτομο και εξακριβώθηκε ότι ο τόπος κατοικίας του ήταν σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη  Συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την FRAPORT για την βελτίωση της  αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα και το Εξωτερικό

Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος προχώρησαν σε έρευνα στην οικία του ατόμου, από τα ευρήματα της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση:

4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes

2,5 εκατ. εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, όγκου 3,5 Τerrabytes

Ακολούθησε η σύλληψη του ατόμου, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αφού αρχικά οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω twitter: @CyberAlertGR 

Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD