Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή (15/07) οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Ναυτική Εβδομάδα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου θα τιμηθεί η πόλη του Ηρακλείου καθώς και το λιμάνι της, με στόχο να ανάδειξη των κοινών στοιχείων καθώς και να τεθούν οι βάσεις για μια στενή συνεργασία, ανάμεσα στις δυο πόλεις.

Καθόλη την διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν ιστιοπλοϊκοί αγώνες, αγώνες beach volleyball και badminton στην άμμο, μαθήματα kite surfing, wind surfing και skate boarding, μαθήματα αλιείας αλλά και live cooking, βραδιές ποίησης, χορού και μουσικής καθώς και ενημερωτικές συζητήσεις για τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε όλους.

Διαβάστε ακόμη  Στην ελληνική όχθη του Έβρου οι 40 πρόσφυγες, ανάμεσα τους μία ετοιμόγεννη

Στην κορύφωση των εορτασμών της  Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με την Ευρυδίκη στην πλατεία του Φάρου με δωρεάν είσοδο για όλους τους πολίτες, ενώ λίγο πριν θα προηγηθεί η τιμητική βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον αθλητισμό και τις επιστήμες κατά το σχολικό έτος  (2021-2022).

Οι εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Ναυτικής Εβδομάδας, που θα  πραγματοποιούνται στην πλατεία του Φάρου, στην παραλιακή λεωφόρο και τον Άγιο Εύπλου , τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, σχολών μαθητείας, καλλιτεχνών, επιστημόνων και εθελοντικών ομάδων.