Υπαναχώρηση Ζαμπούκη για το κλείσιμο της παραλιακής οδού τις Κυριακές

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης υπαναχώρησε στην απόφαση πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού καθόλη τη διάρκεια της Κυριακής και πλέον επιστρέφουμε στο καθημερινό κλείσιμο της παραλιακής μόνο τις βραδινές ώρες.Μόνο το βράδυ θα είναι κλειστή η παραλιακή οδός της Αλεξανδρούπολης για τα οχήματα, μετά την έγκριση της νέας εισήγησης του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων. 

Η προηγούμενη απόφαση, να παραμένει κλειστή για τα οχήματα η παραλιακή οδός από το βράδυ του Σαββάτου και καθόλη τη διάρκεια της Κυριακής,είχε προκαλέσει αντιδράσεις από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, καθώς και από πολίτες οι οποίοι έλεγαν πως μέσα στο καλοκαίρι δεν είχε κανένα νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής, αφού λόγω της ζέστης η κυκλοφορία πεζών είναι περιορισμένη, με την πλειοψηφία του κόσμου να προτιμά τη θάλασσα. Επίσης παράπονα είχαν εκφράσει και καταστηματάρχες εστίασης της παραλιακής καθώς είχαν πρόβλημα με την τροφοδοσία των καταστημάτων τους όσο και με την πρόσβαση του κόσμου στα καταστήματα.

Η παραλιακή οδός πρωί Κυριακής, κλειστή για τα οχήματα και τελείως άδεια από πεζούς

Τι ισχύει από σήμερα για την παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης

Όπως κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο, τίθεται σε εφαρμογή η εθιμική παράδοση που αφορά την πεζοδρόμηση και την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης (Απολλωνιάδος και Β. Αλεξάνδρου, από το χώρο στάθμευσης στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” έως και την οδό Κύπρου) κάθε μέρα κατά τις ώρες 8:00 μ.μ. έως 1:00 π.μ.

Διαβάστε ακόμη  Από Απρίλη, Μάιο κι από Μάιο…Ιούνιο η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Μέσα σε 2 μήνες, 4 διαφορετικές αποφάσεις για το κλείσε – άνοιξε της παραλιακής

Μετά από δύο μήνες και τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης υπαναχώρησε στην εθιμική παράδοση που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, δηλαδή η παραλιακή οδός να πεζοδρομείται καθημερινά τις βραδινές ώρες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στις 8 Μαΐου 2020, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού κάθε Παρασκευή από τις 20:00 έως την Κυριακή στις 24:00από το ύψος της «Αργώ» έως και την οδό Κύπρου.

Στις 13 Μαΐου 2020, αποφασίστηκε η διεύρυνση των ισχυόντων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην παραλιακή οδό, κάθε Παρασκευή από τις 20:00 έως την Κυριακή στις 24:00, από τον χώρο στάθμευσης του σταδίου “Φώτης Κοσμάς” έως και την οδό Κύπρου.

Στις 29 Μαΐου 2020 νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων τις καθημερινές από 20:00 έως 01:00 και από το Σάββατο και ώρα 20:00 έως και τη Δευτέρα και ώρα 01:00, επιτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων το πρωί του Σαββάτου.

Στις 8 Ιουλίου 2020, νέα απόφαση και επιστροφή στην εθιμική κανονικότητα. Η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου για την εφαρμογή της εθιμικής παράδοσης που ισχύει κάθε χρόνο και αφορά την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού κάθε μέρα κατά τις ώρες 20:00 – 01.00.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2020/07/blog-post_24.html#ixzz6Rich3mmg
Alexandroupoli Online