Άφαντη η δόση… τα μέτρα όμως κανονικά…

Χωρίς κάποια απόφαση για την Ελλάδα έληξε το χθεσινό (29/10) Euroworking group στις Βρυξέλλες. Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης άκουσαν την τοποθέτηση των θεσμών, για το πού βρίσκεται η ολοκλήρωση της λίστας των προαπαιτούμενων και κατέληξαν ότι ενώ έχει γίνει αρκετή πρόοδος η εκταμίευση των 2 δισ. δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς μένουν εκκρεμή διάφορα ζητήματα.

. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο ταμειακό πρόβλημα και επεξεργάζεται σχέδιο σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή και την ερχόμενη εβδομάδα. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στα κρατικά ταμεία που τα επιδόματα δεν έχουν καταβληθεί ακόμα ενώ για την καταβολή τους σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα βοηθήσουν και κάποιες περιφέρειες με ταμειακά διαθέσιμα τους όπως η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος που θα διαθέσει 3,8 εκ. ευρώ για να διευκολύνει την κατάσταση με τα επιδόματα και τις κάρτες αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμη  Την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης κι άλλων δημόσιων ΚΤΕΟ σκέφτεται ο Τοψίδης

Τις τελευταίες μέρες και παρά την αισιοδοξία που εξέπεμπε η Αθήνα ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στο χθεσινό Εuroworking group, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαβεβαίωναν από την αρχή της εβδομάδας ότι δεν θα μπορούσε να παρθεί αυτή η απόφαση, αν δεν ήταν ολοκληρωμένες και οι 48 δράσεις που συμφωνήθηκαν τέλος Σεπτεμβρίου με την ελληνική πλευρά.