Ανακοινώθηκε η λειτουργία Ακαδημίας της Π.Ε. Έβρου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανακοινώθηκε  η έναρξη της λειτουργίας της Ακαδημίας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου από τον αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς, και τους κοσμήτορες των σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πλουμή Παραδάκη (επιστημών υγείας), Γεώργιο Παραγεωργίου (αγωγής) και Σπυρίδωνα Κουτρούμπα (δασολογία και γεωπονία).

Οι καθηγητές των συγκεκριμένων σχολών θα πραγματοποιήσουν τρεις κύκλους διαλέξεων την περίοδο 2015 – 2016. Στόχος του αποτελεί η δια βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών αλλά και η διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, ενώ δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 90 άτομα ανά κύκλο, με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Επιπλέον, 45 άτομα θα εγγράφονται ως επιλαχόντες σε κάθε θεματική ενότητα.

Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τόπο, καθώς πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα μπορούν να μοιράζονται εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και σκέψεις και απόψεις, σε ότι αφορά τα πεδία τους, με όλους τους πολίτες. “Είναι πολιτική βούληση τόσο του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη όσο και εμού προσωπικά, να υπάρξει η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία”, ανέφερε. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη για την προσφορά της αίθουσας του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου του, και τους 60 περίπου καθηγητές που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Π.Ε. Έβρου και θα διδάξουν εθελοντικά στους τρεις κύκλους των διαλέξεων σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Από τη πλευρά του, ο κ. Πασαδάκης, τόνισε ότι οι συμμετέχοντες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος μέσω μιας διαδικασίας συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τους πανεπιστημιακούς, σε μία εκλαϊκευμένη βάση και προσέγγιση, ενώ θα θωρακιστούν γνωστικά στις καθημερινές προκλήσεις που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν λόγω της οικονομικής αλλά και πολιτιστικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη  Την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης κι άλλων δημόσιων ΚΤΕΟ σκέφτεται ο Τοψίδης

Οι κύκλοι των διαλέξεων έχουν ως εξής:

 

1. «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής

Τμήματα: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης & Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία

Αλεξανδρούπολη – ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Κάθε Τετάρτη 19.00 – 21.00

Αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» (Ισόγειο)

 

2. «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Υγείας

Τμήματα: Ιατρικής & Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

Αλεξανδρούπολη – Νομαρχείο

Κάθε Τετάρτη 19.00 – 21.00

Αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ» (2ος Όροφος)

 

3. «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας

Τμήματα: Αγροτικής Ανάπτυξης & Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

Ν. Ορεστιάδα – Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας

Κάθε Τετάρτη 18.00 – 20.00

Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, με τους εξής τρόπους:

•           Αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Καραολή και Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, ώρες: 08.00 – 15.00, εργάσιμες ημέρες

•           Με αποστολή e-mail στη διεύθυνση: acadimia@pamth.gov.gr

•           Τηλεφωνικά στον αριθμό: 25510 -36500 (για να ισχύσει η εγγραφή, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να υποβάλλει και γραπτή αίτηση προσερχόμενος στο πρώτο μάθημα).

Με την ολοκλήρωση του κάθε θεματικού κύκλου, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους έχουν παρουσία στο 60% τουλάχιστον των διαλέξεων.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 11 Νοεμβρίου 2015 και ολοκληρώνονται στις 20 Απριλίου 2016.

Πηγή: Thrakipress.gr